به گزارش مهر، نشست علمی «هوافضا، دیروز، امروز، فردا» با حضور سردار سرتیپ پاسدار امیرعلی حاجیزاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه، سرتیپ پاسدار سیدمهدی فرحی معاون صنعتی و امور تحقیقاتی وزارت دفاع، دکتر تجریشی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی شریف و جمعی از اساتید، مدیران گروهها و دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف در سالن همایشهای جابر بن حیان این دانشگاه برگزار شد.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه پس از برگزاری جلسه با ریاست دانشگاه صنعتی شریف و جمعی از اساتید این دانشگاه، در نشستی چهار ساعته در فضایی صمیمی به پرسش های دانشجویان پاسخ گفت.
سردار حاجی زاده تغییر نام نیروی هوایی سپاه به نیروی هوافضا را مبنای توسعه فعالیتها در حوزه هوافضا دانست و اظهار داشت: انجام این تغییر که با تدبیر فرمانده معظم کل قوا صورت گرفت، گرایش نیرو را از فعالیتهای صرفاً هوایی به بخش هوافضا سوق داد.
وی فعالیتهای حوزه هوافضا را پیچیده و هزینهبر توصیف و تصریح کرد: هرچند بیش از ۵ سال از ورود سپاه به عرصه فضایی نمیگذرد، اما در بخشهایی مانند ساخت و بکارگیری ماهوارهبرها توانسته ایم توفیقات ارزنده ای را کسب کنیم و امیدواریم با همکاری جامعه دانشگاهی بتوانیم این روند را توسعه و گسترش دهیم.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه، با اشاره به پرواز «۱۷۰ RQ» ایرانی و مقایسه آن با نمونه آمریکایی گفت: ما برخلاف آمریکاییها بابت ساخت پهپاد ۳۰ میلیون دلار هزینه نمیکنیم، بلکه با تکیه بر توانمندی و دانش بومی خودمان پهپادهایی به پرواز در آوردیم که در عرصه میدانی کارآیی آنها کمتر از «۱۷۰ RQ» آمریکایی نیست.
وی تأکید کرد: سپاه در زمینه ساخت و بکارگیری تجهیزات هیچگاه مطابق با الگوی غربیها عمل نکرده و متناسب با تهدیدات، نیازها و ماموریتهای ابلاغی به طراحی و ساخت این تجهیزات میپردازد.
سردار حاجیزاده با بیان اینکه «۱۷۰ RQ» ایرانی در ابعاد مختلف و متناسب با ماموریتهای نیروی هوافضای سپاه ساخته شده است، اظهار داشت: فناوری پنهانکاری هواپیماهای بدون سرنشین را قبل از شکار «RQ۱۷۰» آمریکایی نیز در اختیار داشتیم.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه، در خصوص تعامل سپاه با جامعه دانشگاهی در انجام پروژهها نیز گفت: نیروی هوافضای سپاه از طریق ایجاد پژوهشکده هایی همچون پژوهشکده شهید کاظمی، همواره با نخبگان دانشگاهی در ارتباط بوده و از دانش بومی جوانان ایرانی برای ارتقای توان دفاعی و بازدارنده نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران استفاده میکند.
سردار حاجیزاده از جنگهای امروز به عنوان جنگ علم، فناوری و بومیسازی یاد کرد و افزود: به طور مثال راهاندازی سیستم عامل کاربردی و بومی «سپند» با تنوع عملکرد در حوزه های مختلف میتواند برطرف کننده بسیاری از خلأها و مشکلات باشد.
عملیات «شبعا» نشانه اقتدار اطلاعاتی حزبالله بود
وی خط مقدم امروز را «خودکفایی» دانست و تصریح کرد: انقلاب شکوهمند اسلامی ایران با گذشت ۳۶ سال در مقطع کنونی با در نوردیدن مرزها به چشم امید آزادیخواهان عالم تبدیل شده و در این شرایط، نخبگان و جامعه دانشگاهی میتوانند نقش تعیین کننده ای را در عرصه تولید علم ایفا کنند.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه، با بیان اینکه حزب الله لبنان و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مثابه «ظروف مرتبطه» هستند، به توانمندی های حزب الله اشاره و خاطرنشان کرد: عملیات شبعا در واکنش به ترور رزمندگان حزب الله و سردار اللهدادی توسط رژیم غاصب صهیونیستی در شرایطی که این رژیم جعلی در آمادهباش کامل به سر میبرد انجام شد؛ این، عملیاتی بینظیر بود که نشان از اقتدار و توان اطلاعاتی و عملیاتی حزب الله دارد.
سردار حاجی زاده درباره تعامل حوزه صنعت و عرصه دفاعی کشور تصریح کرد: امروز بخش قابل توجهی از ظرفیتهای عرصه دفاعی به کمک صنعت آمده و کارهای نشدنی سابق را میسر کرده است.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه سامانه های پدافندی و راداری، امروز از شرایط مطلوبی برخورداریم و این سامانه ها متناسب با ماموریت و عملکردهای مختلف با بهرهمندی از قابلیتهای رصد، شناسایی و رهگیری دقیق به همت جوانان این مرز و بوم ساخته شده و در شبکه گسترده پدافندی کشور مورد استفاده قرار میگیرند.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه در پایان با بیان اینکه با وجود برخی موارد که دانشجویان برای ارتقای توانمندی های تخصصی خود به مهاجرت و ادامه تحصیل در خارج از کشور می اندیشند، در داخل کشور فرصتها و بسترهای مطلوبی برای ارتقای تحصیلی و حرفه ای و خدمترسانی به میهن اسلامی فراهم شده است، خطاب به دانشجویان گفت: در مقطع حساس کنونی، شما جوانان نخبه رسالت خطیری را بر دوش دارید؛ همانطور که در سالهای دفاع مقدس، رزمندگان با چشم بستن بر روی مادیات و لذتهای دنیوی از جان خود گذشتند تا شما امروز در آرامش و امنیت به سر ببرید، شما نیز باید با ایستادگی، همت و عزم بالای خود سختیها را تحمل کرده و آینده درخشان ایران اسلامی را بسازید.