به گفته مهدي چمران، آغاز بهكار نخستين زباله سوز 200تني درآرادكوه كهريزك كار بسيار ارزشمندي است كه واقعا نياز به آن احساس ميشد. رئيس شوراي شهر تهران كه در مراسم افتتاح نخستين نيروگاه زباله سوز كشور در منطقه آرادكوه نيز حضور داشت، افزود: البته اين نيروگاه ميتواند روزانه 200تن زباله را بسوزاند و تبديل به برق كند كه در مقابل 7هزار تن زباله توليدي تهران چيزي نيست اما با اين همه برنامههايي وجود دارد تا از اينگونه زباله سوزها حتي با ظرفيت بهمراتب بيشتر در شرق و غرب تهران هم ساخته شود كه اميدوارم اين كار با همكاري بخش خصوصي به سرعت ادامه يابد.
از نظر رئيس شوراي شهر تهران اگر اين نيروگاهها درداخل شهر هم تاسيس شود مشكلي نيست زيرا مطابق استاندارد است و آلودگي زيستمحيطي ندارد. اما شوراي شهر تهران در جلسه سهشنبه گذشته 2 دستور جلسه مهم نيز داشت؛ نخست پاسخ شورا به دولت و اعتراض فرمانداري درباره پيشنهاد تغيير محاسبه نرخ برق، آب و گاز مصرفي ميادين ميوه و ترهبار و دوم يكپارچهسازي مراكز امداد و نجات تهران در مواقع بحران.
- پيشنهاد به دولت و اعتراض فرمانداري
در هفتههاي گذشته شوراي شهر پيشنهادي را به فرمانداري ارائه كرد مبني بر اينكه نرخ برق، گاز و آب مصرفي ميادين ميوه و ترهبار براساس تعرفه اماكن عمومي و خدماتي محاسبه شود. اما اعتراض فرمانداري اين است كه شوراي شهر تهران در جايگاهي قرار ندارد كه به دولت نامه بنويسد. اين موضوع از سوي اعضاي شوراي شهر با انتقاد مواجه شد. بهعنوان مثال محسن پيرهادي گفت: براساس بند 2ماده 71شورا اين اختيار وجود دارد كه به هر دستگاه كه بخواهيم نامه بنويسيم و پيشنهاد بدهيم.
عليرضا دبير نيز با اشاره به اينكه گويا موضوع بد منتقل شده است، گفت: آيا شخص عادي براي هيأت دولت نامه ارسال نميكند؟ ما هم پيشنهاد داديم نه دستور؛ چون ميدانيم كه جايگاه قانوني دستور دادن را نداريم، بنابراين اعتراض فرمانداري اشتباه است. حبيب كاشاني هم گفت: نميدانم دوستان فرمانداري چرا به سابقه اين كار توجهي ندارند.اينكه نميشود بخواهند سليقهاي عمل كنند، ما وظيفه داريم كه مشكلات شهر را منتقل كنيم.
- لزوم يكپارچهسازي مراكز امداد و نجات
به گزارش همشهري، يكي ديگر از دستورات جلسه سهشنبه بررسي طرح بهبود وضعيت خدمات ايمني و مراكز امداد و نجات شهر تهران بود. به پيشنهاد چمران و معصومه آباد شهرداري ملزم شد ظرف مدت 3ماه لايحه ساماندهي و يكپارچهسازي مراكز امداد و نجات را به شوراي شهر ارائه كند.
به گفته آباد، عدمهماهنگي 2 سازمان آتشنشاني و اورژانس در مواقع بروز حوادث سبب بروز مشكلات ميشود. از اينرو بهتر است شهرداري لايحه يكپارچهسازي خدمات ايمني و اورژانس را به شورا ارائه كند. نظر محسن سرخو نيز اين بود كه در كلانشهر تهران در برخي موارد ما خودمان بستر حوادث را فراهم ميكنيم. وي گفت: با وجود اينكه ما مصوبهاي در جهت نصب درهاي حفاظتي ريلهاي مترو (PSE) داريم همچنان اين اقدام صورت نميگيرد. در بررسي طرح تأسيس مركز مطالعات راهبردي شوراي شهر تهران نيز اعضا به اين نتيجه رسيدند كه چون اين موضوع قبلا در دور سوم به تصويب رسيده بنابراين بايد بهدنبال اجرايي كردن همان مصوبه قبلي باشند.
- پيگيري تشكيل شوراي عالي معلولان
اعضاي شورا طبق روال هر جلسه تذكرات و پيشنهادهاي خود را هم مطرح كردند. علي صابري از ضربالمثل «عقل سالم در بدن سالم» كه رئيسجمهور در يكي از سخنرانيهاي اخيرش استفاده كرده انتقاد كرد و گفت: البته در مثل مناقشه نيست اما كلا اين حرف خوبي نيست زيرا چه بسيار بدنهاي ناسالم كه عقل سالم دارند زيرا دنيا را مغزها مديريت ميكنند نه چشم و دست و پا! وي با تأكيد براينكه بحث وي سياسي نيست و نگاهش كاملا اجتماعي است از رئيسجمهوري خواست تا موضوع تشكيل شورايعالي معلولان را در دولت پيگيري كند.
وي همچنين گفت: يكي از مشكلات بهخصوص در شهركها و مجتمعهاي جديد اين است كه از ساخت تا صدور اسناد تفكيكي زمان زيادي وجود دارد. به گفته صابري اين شهروندان آماده پرداخت هرگونه عوارض اعم از پسماند و نوسازي و... هستند اما چون اسناد تفكيكي ندارند واريزها شدني نيست.
صابري همچنين خواستار تفاوت قائل شدن ميان مجري و بهرهبردار در بحث تملكهاي مربوط به ساخت بزرگراهها شد. وي درباره صدور برخي دستورات قضايي در پروندههاي خاص عليه شهرداري سخن گفت كه براساس آن بعضا تمام حسابهاي شهرداري حتي حساب سپرده پيمانكاران توقيف ميشود. صابري خواستار آن شد تا اينگونه دستورات فقط در موارد خاص و براي افراد خاص نباشد بلكه شامل حال همه مردم شود بنابراين بايد كميسيون حقوقي و نظارت شوراي شهر دخالت و اينگونه مسائل را رتق و فتق كند.
تذكر رحمتالله حافظي هم مربوط به تعيين حسابرس از سوي شورا با توجه به نزديك بودن پايان سال بود. وي همچنين به استناد تبصره 43قانون بودجه سال 93گفت: ايجاد هرگونه تعهدات مازاد براعتبارات بودجه و تبصرههاي سال 93ممنوع است مگر با مجوز شوراي شهر اما دربرخي حوزهها نظير معاونت فني و عمراني، سازمان فني مهندسي، سازمان نوسازي و سازمان سرمايهگذاري و مشاركتهاي مردمي ميزان تعهدات و قراردادها از اعتبارات آنها بيشتر بوده كه اين به معني انحراف از بودجه است و منتظر توضيحات شهرداري دراين باره هستيم.
محمد حقاني اما ديروز از برپايي نمايشگاه محصولات ارگانيك در محل نمايشگاههاي دائمي شهرداري تهران تقدير كرد. به گفته وي حضور وزير بهداشت در اين نمايشگاه به همراه رئيس بينالمللي محصولات ارگانيك و تشكيل كارگاههاي علمي و تخصصي باعث شد تا اين نمايشگاه از ساير نمايشگاهها متمايز شود. وي همچنين بابت احتراق درجاي اتوبوسها در برخي پايانههاي شهر ازجمله بيهقي انتقاد كرد كه موجب آلودگي هوا و نگراني ساكنان اطراف اين توقفگاهها ميشود.
محمد مهدي تندگويان نيز با اشاره بهوجود برخي تخلفات ساختماني از سوي ساختمان تجارت جهاني فردوسي گفت: دراين مورد 2بحث وجود دارد؛ يكي تخلف ماده 100است كه بايد برطرف شود و با شهرداري به توافق برسند و جرايم لازم را پرداخت كنند. بحث دوم ايمني خود سازه است.
ما تشخيص داديم در اين مرحله امكان ايمنسازي وجود دارد كه اين مهم با نظارت عاليه بايد انجام شود وگرنه بحث تخريب و جلوگيري از فعاليت اين مركز تجاري وجود ندارد. تندگويان همچنين به احداث خط تندرو در چرخه خيابانهاي شهيد بهشتي و شهيد مطهري اشاره كرد و گفت: مشكل اساسي اين است كه بهنظر ما مطالعات لازم دراين باره صورت نگرفته و بدون اينكه چنين موضوعي در برنامه 5ساله باشد يا بودجه آن به تصويب رسيده باشد ابلاغ شده و پيمانكار نيز كار را شروع كرده است. با توجه به اين تذكر قرارشد معاون حملونقل شهرداري تهران براي ارائه توضيحات درباره اين طرح در شوراي شهر حاضر شود.
احمد دنيامالي نيز با ارائه توضيحات مبسوطي درباره تهديدات زيستمحيطي كره زمين ازجمله گازهاي گلخانهاي پيشنهاد ايجاد ساختار و تشكيلاتي در قالب معاونت محيطزيست شهري و سازمان محيطزيست را ارائه كرد. وي دربخش ديگري از صحبتهاي خود به بودجه سال94شهرداري تهران اشاره كرد و گفت: اگر ما سال 94براساس برنامه با فرض كمك دولت ميخواستيم پيش برويم بايد 20هزار و 80ميليارد تومان بودجه درنظر ميگرفتيم. به گفته دنيا مالي بايد 2500ميليارد تومان بدهي دولت به شهرداري در سال 93پرداخت ميشد حالا كه نشده بدون كمك دولت بايد 17هزار و 900ميليارد تومان بودجه پيشبيني ميشد كه اين عدد از سوي شهرداري 17هزار و 460 ميليارد پيشنهاد شد اما شورا با 17هزار و 200ميليارد آن موافقت كرد.
دنيامالي به بازپرداخت ديون در برنامه شهرداري اشاره كرد و گفت: مطابق برنامه بايد در سال 94در حدود 4هزار و 500ميليون تومان بازپرداخت بدهيها و ديون شهرداري درنظر گرفته ميشد كه اين رقم به حدود 7هزار و 100ميليون تومان رسيد. وي ادامه داد: همچنين براي سال 94به ميزان 700ميليارد تومان كاهش درآمدي پيشبيني شده است كه مجموع تمامي اين موضوعات اختلافي بيش از 5هزار ميلياردي را با برنامه 5ساله نشان ميدهد.
عضو شوراي اسلامي شهر تهران با تأكيد بر اينكه اين اختلاف، برنامه 5ساله شهرداري را به هم ميريزد خواستار مبنا قرار گرفتن برنامه 5ساله براي تعيين بودجه سالانه شهرداري شد. دنيامالي با بيان اينكه بايد در كميسيون تلفيق به جمع بندي درخصوص اين موضوع برسيم، تصريح كرد: بازپرداخت ديون در سال دوم برنامه 5ساله 25درصد بوده است كه با افزايش آن به 41درصد شورا مجبور به كاهش هزار و 800ميليون توماني از بودجه مترو ميشود.
- عملكرد حرفهاي همشهري
همچنين احمدمسجد جامعي خواستار تدوين شيوهاي براي اختصاص آرم طرح ترافيك براي خبرنگاران شد تا چالشهايي كه در سالهاي قبل براي اين موضوع بهوجود آمده ديگر مشاهده نشود. وي از شهرداري خواست تا طوري برنامهريزي شود كه آرمهاي طرح ترافيك بهدست خبرنگاران برسد. عضو شوراي اسلامي شهر تهران همچنين در ادامه با اشاره به سابقه مطبوعات كشور در دوره انقلاب اسلامي به تشريح ماجراي تيتر معروف «امام آمد» و تيراژ ميليوني روزنامه اطلاعات در روز 12بهمن پرداخت.
مسجدجامعي در ادامه عملكرد روزنامه همشهري را در چاپ مجدد صفحه اول اين روزنامه بهصورت كامل بهعنوان صفحه اول خود، در تاريخ 12بهمن امسال عملكردي كاملا حرفهاي و قابل تقدير دانست. مسجد جامعي در بخش ديگري از سخنان خود به موضوع بازديد از مزار شهداي سال 57 اشاره كرد و گفت: لازم است توجه بيشتري به اين مزارها صورت گيرد. در پاسخ مهدي چمران بهعنوان رئيس شوراي شهر ضمن اشاره به پراكندگي قبور شهداي انقلاب57گفت: با اين همه قرارشده با سنگهاي مخصوص طراحي متفاوتي براي مزار اين شهدا درنظر گرفته شود.
- تقدير از داوران ايراني فينال فوتبال جام ملتهاي آسيا
سهشنبه گذشته درصحن علني شوراي اسلامي شهر تهران عليرضا فغاني داور و محمدرضا ابوالفضلي كمك داور مسابقه فينال جام ملتهاي آسيا مورد تقدير قرار گرفتند. به گزارش همشهري، هر دوي اين داوران از كاركنان شهرداري هستند. به همين مناسبت شوراي اسلامي شهر تهران به همراه شهرداري تهران لوح تقديري به مناسبت انتخاب اين دو در بازيهاي فينال جام ملتهاي آسيا اهدا كردند. به گفته حبيب كاشاني تاكنون چه در قبل و چه بعد از انقلاب در 16دوره جام ملتهاي آسيا داوران ايراني در اين سطح حضور نداشتند و اين افتخار بعد از 56سال نصيب ايران شد.