به گزارش فارس، دكتر محمود نبوی افزود: متأسفانه شایعات در بین مردم و در شبکههای اجتماعی در مورد بیماری ابولا هنوز وجود دارد در حالی که حتی چند ماه پیش هم که موج این بیماری در برخی کشورهای آفریقایی مانند لیبریا، گینه و سیرالئون وجود داشت، موردی از این بیماری در کشور و منطقه ما نبود، چه برسد به الآن که موج این بیماری در آفریقا هم در حال فروکش است.
وی گفت: خطر بروز بیماری ابولا در ايران بسیار کم است، به خصوص با وجود اینکه ایران در گینه سفارت دارد اما رفت و آمد ایرانیان به این کشورهای آفریقایی بسیار محدود و تحت کنترل است، ضمن اینکه مراقبتهای مرزی برای رفت و آمد به کشورهای آفریقایی نیز به صورت فعال وجود دارد و جای هیچ نوع نگرانی نیست.
معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: چند روز پیش نیز یک بیمار بیهوش را به بیمارستان شهدای تجریش آوردند و شایعه کردند که ابولا دارد در حالی که هیچ یک از نشانههای ابولا را نداشت اما چون بیهوش بود به ICU منتقل شد، فردای آن روز که به هوش آمد، معلوم شد که این بیمار سابقه صرع دارد و دچار حمله صرع شده است اما چون حدود 6 ماه حملهای نداشته است، داروهای او را قطع کرده بودند. در حالی که این بیمار حتی مشکوک به ابولا هم نبود و ارزش آزمایش و تست ابولا را هم نداشت اما سایتها شایعهسازی کردند.
نبوی گفت: موضوعی که در این ماهها وجود دارد، آنفلوانزای فصلی H1N1 و آنفلوانزای B است که مانند هر سال با اپیدمی آن مواجه هستیم و چون دی ماه امسال گرم بود، بیشتر موارد آن در بهمن تظاهر کرده و اندکی نگرانی ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: هر سال حدود 3 درصد جمعیت کشور دچار نوعی از آنفلوانزا شدید تا خفیف میشوند که برای افراد پر خطر توصیه میکنیم، واکسن بزنند. حداکثر یک درصد این موارد نیاز به بستری دارند و اکثر موارد آن با استراحت و درمان سرپایی خوب میشوند. البته هر سال تعدادی مرگ ناشی از آنفلوانزا هم داریم که آمار نهایی امسال آن را تا کنون در دست ندارم.
وی اضافه کرد: چند روز پیش بنده به تبریز سفری داشته و در آنجا به من گزارش دادند که 3 نفر بر اثر آنفلوانزای فصلی و ذاتالریه ناشی از آن فوت کردند، دو نفر بیمار بد حال دیگر هم بودند که از سرنوشت آنها هنوز گزارشی ندارم.
معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: اپیدمی بیماری آنفلوانزا در فصل زمستان امری طبیعی است و هر سال تکرار میشود، کافی است مردم فرهنگ مراقبتهای بهداشت و اخلاق تنفسی را رعایت کنند، هنگام بیماری از دستمال استفاده کنند، در صورت دیگران سرفه و عطسه نکنند، روبوسی نکنند و دست ندهند و فاصله لازم را رعایت کنند، این اپیدمی به خودی خود با گرم شدن هوا فروکش میکند.
وی ادامه داد: اما همان طور که گفتم هیچ نگرانی از نظر بیماری ابولا در ایران وجود ندارد، علامت این بیماری، تب بسیار شدید، شوک، اسهال، عرق کردن، استفراغ شدید و بی اختیاری ادرار و مدفوع است البته شرط اساسی آن این است که به یکی از کشورهای آفریقایی آلوده سفر کرده باشد.