به گزارش ایرنا، علی تیموری در مراسم مزایده تابلوهای نقاشی که برای نخستین بار به مناسبت روز جهانی حیات وحش برگزار شد، با اشاره به تصویب کنوانسیون تجارت بینالمللی گونههای گیاهی و جانوری در معرض خطر انقراض (سایتس) در سال1973 و الحاق ایران به این کنوانسیون در سال 1975، گفت: تاکنون بیش از 140 گونه جانوری و گیاهی ایران در این کنوانسیون به ثبت رسیدهاند.
وی با یادآوری این موضوع که امسال دومین سالروز جهانی حیات وحش برگزار میشود، افزود: 12 اسفند سال 2013 بنابر پیشنهاد سایتس و با تصویب سازمان ملل برای نخستین بار روز جهانی حیات وحش به تقویم سراسر دنیا افزوده شد.
وی با برشمردن برخی از اقدامات سازمان حفاظت محیط زیست به منظور حفظ گونههای جانوری افزود: سازمان در سال 1393 اعلام کرد پروانهای برای شکار چهارپایان صادر نخواهد شد و تنها در مواردی که معیشت مردم منطقه به صید پرندگان وابسته باشد، مطابق با ظرفیت منطقه و به صورت محدود پروانه صید پرندگان صادر شده است.
تیموری یکی از راههای بازدارنده شکار حیوانات در معرض خطر انقراض را افزایش جرایم نقدی شکارچیان غیرمجاز دانست و گفت: سازمان حفاظت محیط زیست فهرست جدید این نوع جرایم را یک ماه پیش برای تصویب نهایی به شورای عالی محیط زیست ارسال کرد که این شورا پس از بررسیهای مقدماتی اشکالهایی را به آن وارد دانست.
وی با اشاره به این که فهرست جدید جرایم قرار است پس از رفع اشکال مجددا به شورای عالی محیط زیست ارسال شود تاکید کرد: فهرست نهایی از سال 94 اجرایی میشود.
مدیرکل حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بر اساس تصمیم شورای عالی محیط زیست که به زودی به تصویب اعضای این شورا خواهد رسید، جریمه شکار یوزپلنگ از پنج میلیون تومانی که دو سال پیش تصویب شده است به نزدیک 100 میلیون تومان میرسد.
تیموری اخذ مجوز از سازمان حفاظت محیط زیست برای واردات و صادرات گونههای جانوری درخطر انقراض را ضروری دانست و گفت: این سازمان در این خصوص با متخلفان به شدت برخورد میکند.
وی گفت: علاوه بر سازمان حفاظت محیط زیست، واردکنندگان و صادرکنندگان حیات وحش باید از سازمان دامپزشکی از لحاظ ژنتیک و کنوانسیون منع تجارت بینالمللی گونههای گیاهی و جانوری (سایتیس) مجوز دریافت کنند.
مراسم مزایده تابلوهای نقاشی برای نخستین بار و به مناسبت روز جهانی حیات وحش عصر روز گذشته در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد.