براساس گزارش گيزمگ، دانشمندان دانشگاه كاليفرنيا بركلي و دانشگاه نانيانگ سنگاپور براي مطالعه بهتر رفتار حشرات كولهپشتي الكترونيكي را بر پشت سوسكهاي بزرگ بالدار سوار كردند تا بتوانند اين حشرات را در حين پرواز از راه دور كنترل كنند. اين تكنولوژي نه تنها ديدگاه بهتري از چگونگي پرواز حشرات در اختيار دانشمندان قرار ميدهد، بلكه ميتواند در زمينه امداد و نجات نيز كاربرد داشته باشد.
اين كولهپشتي حاوي ريزكنترلكنندههاي معمولي، فرستنده و گيرنده، و باتري 3.9 ولتي ليتيومي است. همچنين اين كوله حاوي 6 الكترود است كه به ماهيچههاي پرواز و لوبپسسري حشره متصل ميشود.
سوسكها ابتدا در اتاقي مجهز به هشت دوربين موشنكپچر شد. دانشمندان با ارسال سيگنالهاي راديويي در فواصل چند ميليثانيهاي به ترتيب ماهيچههاي مختلف بدن حشره را تحريك كردند و به اين شكل توانستند حشره را وادار به پرواز كردن، چرخيدن به چپ و راست و درجا پرواز كردن كنند.
اين كوله به صورت همزمان اطلاعات اعصاب ماهيچهها را به رايانه ارسال ميكنند. با كمك اين اطلاعات دانشمندان دريافتند ماهيچههاي زير بازوي سوسكها در توانايي چرخش آنها در حين پرواز نقش مهمي به عهده دارند.
دانشمندان ميگويند كارايي اين تكنولوژي ميتواند فراتر از تحقيقات حركتشناسي باشد. به گفته دانشمندان با افزودن ميكروفني كوچك و حسگرهاي گرمايي ميتوان از اين تكنولوژي در عمليات امداد و نجات نيز استفاده كرد زيرا ميتوان با كمك اين تكنيك به راحتي در مناطقي كه قابل دسترس نيستند را جستجو كرد.