به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، سید محمد بهشتی دردیدار با خانم دووسیان کینگ تصریح کرد که پژوهشگاه از همکاری با موسسات و دانشگاه های چینی در حوزه های مرتبط استقبال می کند.
بهشتی در پاسخ به پرسش خانم سیان کینگ در مورد دغدغه شهرداری پکن برای حفاظت و مرمت بافت تاریخی این شهر و استفاده از تجربه ایرانیها در این مورد خاطرنشان ساخت که حفاظت در ایران در سه سطح اجرا میشود.
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، از حفاظت قانونی، ثبت ملی و جهانی آثار و حفاظت فنی به عنوان سطوح حفاظتی در ایران نام برد.
او در مورد سفر هیأتی از شهرداری چین به ایران گفت: ما در زمینه پژوهشی میتوانیم با این هیأت گفتگو کنیم اما در بخش اجرایی و عملیاتی هیأت چینی باید با معاونت سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری همکاری کنند.
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با اشاره به تمایل پژوهشگاه برای همکاری با هیأتهای مختلف چینی از جمله هیأت پژوهشی غار دون هوانگ، نمایش موقت ظروف سفید و آبی موزه ملی ایران در چین را یکی از زمینههای خوب همکاری های دو جانبه دانست ، او روابط تاریخی ایران و چین را مربوط دوره اشکانیان دانست.
بهشتی با بیان اینکه وجود یافته های باستانشناسی در جزیره کیش حضور چینیان در این جزیره را اثبات می کند به تمایل پژوهشگاه در زمینه باستان شناسی زیر آب با مراکز تخصصی چین اشاره کرد.
دووسیان کینگ نیز با اشاره به روابط دیرینه ایران و چین گفت : یکی از دغدغه های فعلی چین و شهرداری پکن حفاظت و مرمت بخش قدیمی شهر پکن است و معتقدیم ایرانی ها در این زمینه بسیار قوی عمل می کنند.
وی افزود:یکی از موارد مشهور تبادل فرهنگی هنری میان چین و ایران ظروف چینی سفید و آبی است بطوریکه در حال حاضر گنجینه ظروف سفید -آبی موزه ملی ایران بزرگترین گنجینه موجود در دنیا محسوب می شود .
سیان کینگ تصرح کرد تا سلسله تائینگ در چین فقط ظروف چینی سفید رنگ تولید می شد اما ایرانیها توانستند این ظروف را به رنگ آبی درآورند و آن را به چین برده و معرفی کنند.
منیر خلقی مدیر ارتباطات و همکاریهای بینالملل پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری نیز از تمایل پژوهشگاه برای همکاری با آکادمی علوم چین ، مرکز مطالعات جاده ابریشم و هیأت پژوهشی غار دون هوانگ خبر داد.
او افزود: دانشگاه نانجینگ چین نیز برای همکاری در زمینه باستان شناسی عصر آهن در خراسان شمالی ابراز علاقمندی کرده است.
در پایان این نشست قرار شد رایزن فرهنگی چین اطلاعات جامعی در مورد موسسات، دانشگاه ها و پژوهشگاه های چینی که حوزه فعالیت هایشان با حوزه کاری پزوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری مشابه است را فراهم آورد و در اختیار پژوهشگاه قرار دهد.