به گزارش مهر، فناوری چاپ سه بعدی این روزها حتی به خانهها نیز راه پیدا کرده است و مردم میتوانند با خرید یکی از آنها، اشیای مختلف و مد نظرشان را به سرعت تولید کنند و در تازهترین ابتکار عمل صورت گرفته در این عرصه، تلاش میشود تا غذاهای مختلفی با استفاده از این فناوری تهیه شود.
به تازگی شکلاتهایی به شکل کره زمین و با استفاده از فناوری چاپ سه بعدی تولید شده است که شاید با تکیه بر روشهای سنتی و فعلی به سختی بتوان محصولی با چنین کیفیت و ظرافت ارایه کرد.
در این محصول جدید، بخشی از کره زمین به ضخامت تنها ۸ دهم میلیمتر و با استفاده از رنگ طلایی برجسته شده تا ظرافت محصول نهایی به اوج برسد.
این ابتکارعمل در هلند صورت گرفته و طی آن گروهی از محققان تغذیه درصدد تهیه نخستین محصولات غذایی به روش چاپ سه بعدی هستند. آنها حتی چندی پیش در این کشور گردهم آمده و در نخستین کنفرانس تهیه مواد غذایی با استفاده از فناوری چاپ سهبعدی به بحث و تبادل نظر پرداختند.
در عین حال از اسپانیا خبر میرسد که تا پایان امسال یک شرکت متخصص در زمینه تولید این دسته از ماشینآلات، فناوری چاپ سه بعدی ویژه تهیه غذا را وارد بازار میکند.
در این خصوص محققان به بررسی ابعاد مختلف این فرآیند پرداختهاند. هاد لیپسون از محققان دانشگاه کورنل در نیویورک میگوید: بحثهای زیادی درباره توسعه فناوری چاپ سه بعدی در دنیا صورت گرفته و در این میان پرسشی اساسی مطرح میشود: آیا روزی فراخواهد رسید که هر شخص دستگاه چاپ سه بعدی نظیر یک رایانه شخصی در خانه داشته باشد؟ من فکر میکنم پاسخ این پرسش "بله" باشد اما نه برای چاپ اشیای پلاستیکی بلکه برای چاپ سهبعدی غذا!
در این میان استفاده از فناوری چاپ سه بعدی برای تهیه غذاهای خاص از اهمیت ویژهتری برخوردار است. بیماران مبتلا به آسم و حساسیتهای غذایی از آن جمله هستند که محققان روزی را تصور میکنند که با فناوری چاپ سه بعدی بتوان وعدههای غذایی با ترکیبات مشخص برای این نوع بیماران آماده کرد.