به گزارش ايرنا، روحالله زالپور روز سهشنبه گفت: خلقت هر یک از موجودات کره خاکی بیحساب و کتاب نبوده و تمامی جانداران برای حیات بشر مفید هستند.
وی اضافه کرد: سنجاب زمینی از جمله گونههایی است که از سالها پیش به علت حفر زمین و تغذیه از ریشه گیاهان همچنین شباهت فعالیت وی برای جستجوی غذا با گورکن، قربانی باورهای غلط روستانشینان و کشاورزان شده است.
وی بیان کرد: پیشتر روستاییان با استفاده از سموم، آتش زدن کلنی و قرار دادن طعمه اقدام به شکار و کشتار بیرحمانه سنجاب زمینی میکردند که این روند منفی با وجود کاهش همچنان در برخی مناطق ادامه دارد.
رییس اداره حفاظت محیط زیست کبودرآهنگ بیان کرد: شکار بیرویه حیوانات بدون دریافت مجوزهای زیست محیطی ممنوع است و در صورت داشتن مجوز نیز نباید از روشهای نادرست برای شکار گونههای جانوری استفاده کرد.
زال پور اضافه کرد: به این منظور اطلاعرسانیهای لازم به ساکنان روستاها و کشاورزان کبودرآهنگ صورت گرفت تا آنها نه تنها سنجاب زمینی را با گورکن اشتباه نگرفته بلکه به فواید سنجاب آگاهی یابند.
وی اظهار کرد: وجود سنجاب زمینی در یک منطقه و ایجاد حفره در زمین و به سمت ریشه محصول، منجر به آسان شدن نفوذ آب و اکسیژن، تخلخل خاک و حاصلخیزی زمین میشود.
حدود 20 هزار قطعه سنجاب زمینی در کبودرآهنگ وجود دارد که شمار آنها در کنار تالاب شیرین سو به واسطه وجود آب، سرسبزی و تنوع گیاهی بیشتر است.