به گزارش ایسنا) انوشیروان محسنیبندپی در جلسه وزیر رفاه با نمایندگان جامعه معلولان با بیان اینکه برنامه جامع دولت برای حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت يكشنبه 10 خرداد در جلسه هیات وزیران مصوب شد و دستگاههای مختلفی اعم از شهرداری، وزارت بهداشت، وزارت اقتصاد و وزارت مسکن عهدهدار تکالیفی برای اجرای این برنامه شدند اظهار کرد: اخذ نظر مساعد هفت وزیر در هیات دولت کار بسیار سختی است که در برنامه حمایتی معلولان محقق شد.
وی افزود: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برنامههای حمایتی متفاوتی را برای اقشار مختلف در دستور کار دارد که حمایت از معلولان پس از استقرار بیمه سلامت همگانی فاز دوم برنامههای حمایتی دکتر ربیعی است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه بند بند این قانون با تشریک مساعی نمایندگان جامعه معلولان تدوین شده است، اظهار کرد: این برنامه دارای 11 فصل و 63 ماده است که از جامعیت و شمولیت کافی برخوردار است. مناسبسازی فضای شهری، ارائه خدمات مطلوب توانبخشی و پزشکی، حمایتهای بیمهای، امور ورزشی، فرهنگی و هنری، سوادآموزی و آموزش و پرورش، کارآفرینی و اشتغال، حمایتهای قضایی از معلولان و پیشگیری از معلولیتها از جمله موضوعات مورد توجه در این برنامه جامع هستند.
بندپی ادامه داد: بخشی از مواد این برنامه که در اختیار خود دولت بود، در قالب مصوبه هیات وزیران تصویب شد و از امروز قابل اجرا خواهد بود اما بخش دیگری از این مواد نیازمند تصویب در مجلس بود که افزایش سهم معلولان در اشتغال از سه به پنج درصد از این جمله است.
وی با بیان اینکه براین اساس اگر کارفرمایانی اقدام به جذب معلولان کنند برای آنها مشوقهایی در نظر گرفته میشود، گفت: همچنین در این برنامه جامع به بهزیستی اختیار داده شده است که مطالبهگر حقوق معلولان در همه ابعاد باشد.
رییس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه قانون جامع حمایت از معلولان در سال 83 تصویب شد اما یک وقفه 11 ساله در اجرای آن به وجود آمده بود، گفت: امیدواریم بتوانیم شرایط لازم را برای اجرای کامل برنامه جدید در دولت یازدهم فراهم کنیم.