به گزارش ایسنا، یک گیاه میتواند تلفن همراه هوشمند را در 1.5 ساعت شارژ کرده یا برق لازم برای لامپها و سایر دستگاهها را تأمین کند.
نمونه پیشساخت این فناوری که E-Kaia نام دارد، توسط اولین آراونا، کامیلا روپسیش و کارولینا گوئررو ساخته شده است.
این سه نفر در سال 2009 زمانی که دانشجوی دانشگاه Duoc و دانشگاه ملی آندرس بلو بودند، این فناوری را ساختند.
یک مدار زیستی در زیر خاک دفن شده و یک خروجی «یو اس بی» در بالای گلدان گیاه قرار میگیرد. در زمان فتوسنتز، گیاهان به تولین مواد ارگانیک پرداخته که به رشد آن کمک میکند. گیاهان بویژه انرژی نور را به انرژی شیمیایی تبدیل میکنند.
موجودات ریز طبیعی در اطراف ریشه، این ترکیبات را برای تولید انرژی لازم به منظور رشد گیاه تجزیه میکنند، اما برخی الکترونها به شکل محصول فرعی منتشر میشوند.
نور خورشید وارد کلروپلاست گیاه شده و آب به اکسیژن، پروتون و الکترون تجزیه میشود.
مدار زیستی شامل یک الکترود است که الکترونها را گرفته و آن را به شکل الکتریسیته جمعآوری میکند. از آنجایی که همه الکترونها مورد نیاز نیستند، جمعآوری آنها به گیاه آسیبی نمیرساند.
به گفته سازندگان، این فناوری میتواند تا حدود 600 میلیآمپر خروجی بدهد که برای شارژ کردن یک تلفن همراه در 1.5 ساعت کافی است.
این تیم در حال حاضر پشتیبانی مالی سازمان توسعه اقتصادی شیلی را به دست آورده و امیدوار است بتواند این فناوری را در سال جاری به فروش برساند.
یک طرح مشابه توسط محققان دانشگاه واگنینگن در هلند ساخته شده که Plant-e نام دارد.
همچنین نخستین باتری ساخته شده از خاک موسوم به باتری سلولی دانیل در سال 1830 ابداع شد که بعدها توسط الکساندر باین در سال 1841 به نمایش درآمد. وی نیروی یک ساعت را با خاک از طریق قرار دادن مس و روی در زمین و اتصال آنها با سیم به ساعت، تامین کرد.
زمانی که مس و روی در خاک مرطوب قرار میگیرند، واکنش نشان داده و یک حلال الکترود مانند تولید میکنند. الکترودها مانند یک باتری سنتی به تبادل الکترون پرداخته و یک جریان الکتریکی ایجاد میکنند.