به گزارش ایرنا، سعدالله نصیری قیداری عصر دوشنبه در مراسم گرامیداشت روز جهانی دریاها و اقیانوسها در پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی افزود: بشر بعد از جنگ جهانی دوم به این نتیجه رسید که برای برقراری صلح و آرامش فقط سیاست و اقتصاد کافی نیست بلکه علم و حفظ محیط زیست هم از اهمیت زیادی برخوردار است.
وی اظهار کرد: در این راه آب یکی از مولفههای اساسی حیات مطرح شد از این رو در صدد حفظ آن برآمد و از آنجا که در منظومه شمسی فقط یک سیاره وجود دارد که شرایط زیست بشر در آن فراهم است، از این رو در صدد حفاظت از آن برآمد هرچند در بسیاری موارد توسعه صنعت موجب تخریب محیط زیست شد.
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم تحقیقات و فناوری گفت: شاید در برخی موارد لجبازی انسان موجب تخریب محیط زیست شد اما قطعا در بیشتر موارد این عدم آگاهی بود که تخریب به همراه داشت که نیاز به فرهنگسازی دارد.
وی تاکید کرد: کمیسیون ملی یونسکو با داشتن 200 کمیسیون یکی از بزرگترین شبکههای جهانی است که میتواند اقدامات خوبی در زمینههای فرهنگی داشته باشد بنابر این میتوان با یک برنامهریزی علمی از این ظرفیت برای اشاعه فرهنگ محیط زیستی در راستای حفظ دریاها و اقیانوسها به خوبی استفاده کرد.
سرپرست کمیسیون ملی یونسکو در ایران اظهار کرد: در این زمینه تاکید یونسکو بر این است که فرهنگ مسئولان و مردم در این زمینه افزایش یابد زیرا حفاظت از دریاها از اهمیت زیادی برخوردار است و 3 تا 4 میلیارد نفر از جمعیت جهان از دریاها تغذیه میکنند.
وی تاکید کرد: در این زمینه باید تفکر علمی شکل گیرد و وزارت علوم همواره تاکید دارد در کنار علوم بنیادی به علوم کاربردی نیز توجه شود و پژوهشها به سمت کاربردی شدن پیش رود.
سازمان ملل متحد در سال 2008 روز 8 ژوئن برابر با 18 خرداد را روز جهانی دریاها و اقیانوسها نامگذاری کرده است.