به گزارش ایرنا معصومه ابتکار در کارگروه مقابله با گرد و غبار و احیاء تالابهای خوزستان که در مهمانسرای استانداری خوزستان در اهواز تشکیل شد افزود: این سند وظایف همه دستگاهها و نظریات آنها را برای مقابله با گرد و غبار دربر میگیرد.
وی همچنین با اشاره به مذاکرات اخیر با وزیر محیط زیست عراق درباره پدیده گرد وغبار گفت: نامه مشترکی به معاون دبیرکل سازمان ملل نوشته شده و قرار است گرد و غبار در قالب اسناد بینالمللی بررسی شود.
ابتکار اضافه کرد: بیابان زدایی تا مرحله کاشت نهال در کشور عراق دنبال اما شرایط جنگی این کشور مانع از نهایی شدن کار شد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: ایران علاوه بر آسیبهای ناشی از تغییرات آب و هوایی، از ناامنی و جنگ در منطقه نیز آسیبهای جدی متحمل شده است.
معاون رئیس جمهور در ادامه با اشاره به فعالیتهای وزارت نفت در تالاب هورالعظیم خوزستان گفت: هر چند که نفت و سفرههای مشترک نفتی اهمیت دارد اما رعایت اقتضائات هورالعظیم بسیار مهم است.
وی اظهارکرد:به طور قطع باید درباره مدیریت منابع آب برای حفاظت از کارون و تالابهای خوزستان تصمیمی ملی اتخاذ شود.
ابتکار ادامه داد: مدیریت منابع آب با تاکید بر تامین حق آبه رودها و تالابها در تمام کشور و تمام حوضهها به ویژه در کارون و تالابهای خوزستان باید مد نظر قرار گیرد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست همچنین با تاکید بر اصلاح الگوی مصرف آب در کشاورزی افزود: با الگوی فعلی کشت و راندمان آب نمیتوانیم ادامه دهیم و باید خود را با شرایط فعلی آب انطباق دهیم.
وی رعایت الزامات زیست محیطی، مدیریت بهینه مصارف آب و الگوی کشت و مصرف سم و کود را ضروری دانست.
به گفته وی براساس گزارشات دریافتی هنوز هم معضل کشت و صنعت نیشکر در خوزستان وجود دارد و در اجرای برنامه خود از برنامه زیست محیطی عقب ماندگی دارد.
ابتکار ادامه داد: با توجه به اینکه مقابله با ریزگردها در بازه زمانی کوتاه قابل اجرا نیست سازگاری با این وضعیت یکی از واقعیتها است که با پیشگیری و داشتن شهر و شهروندان مقاوم می توان به این مهم دست یافت.
ابتکار برای بررسی وضعیت مسایل زیست محیطی خوزستان سه شنبه وارد اهواز شد.