به گزارش مهر، فاطمه نوائی، مجری طرح با بیان این که این پروژه مشترک با هدف سنتز کاغذ زیستی طراحی و اجرا شده است، گفت: همان طور که در چاپ کاغذی به صورت لایه لایه از طرحی پرینت تهیه میشود، در چاپ زیستی نیز به صورت لایه لایه ساختارهای ۳ بعدی سلولی تهیه خواهد شد.
وی جوهر زیستی را یکی از زیرساختهای لازم برای چاپ زیستی دانست و اظهار داشت: جوهر زیستی، سلولها هستند که به صورت لایه لایه بر روی هم قرار میگیرند و تشکیل ساختارهای ۳ بعدی میدهند.
نوایی کاغذ زیستی را از دیگر زیرساختهای لازم برای چاپ زیستی نام برد و ادامه داد: هدف نهایی این پروژه ساخت کاغذ زیستی بوده است که برای این منظور از ترکیب دو نوع هیدروژل آلژینات و فیبرین موفق به ساخت این کاغذ زیستی شدیم.
وی به بیان دلایل استفاده از این دو نوع هیدروژل پرداخت و خاطر نشان کرد: آلژینات به دلیل دارا بودن خواصی قادر به پشتیبانی از خواص مکانیکی ساختارهای زیستی است و هیدروژل فیبرین هر چند که خواص مکانیکی مطلوبی ندارد ولی به لحاظ زیستی میتوان سلولها را بر بستر آنها نشاند و بهراحتی سلولها به آن متصل و رشد میکنند.
نوائی با تاکید بر این که این کاغذ زیستی با استفاده از ماده شیمیایی EDC ترکیب شد، اضافه کرد: کاغذ زیستی تولید شده دارای خواص زیستی و مکانیکی مناسبی است.
وی اظهار داشت: از آنجایی که هدف این مطالعات پرینتینگ ساختارهای زیستی بوده است، لازم بود تا در زمان تزریق از نازل پرینتر این کاغذ زیستی به صورت مایع استفاده شود و پس از چاپ بر روی بستر مناسب به ژل تبدیل شود که ساختار هیدروژل تولید شده این ویژگی را برای ما فراهم میآورد.
وی ادامه داد: بخش زیستی پروژه در پژوهشگاه رویان انجام گرفت. برای انجام تستها از سلولهای اندوتلیال بند ناف انسان استفاده شد که این سلولها از سوی پژوهشگاه رویان تهیه و این تودههای سلولی بر روی هیدورژل قرار گرفت که نتایج نشان داد که هیدروژل تهیه شده در این مطالعات بستر مناسبی برای رشد و تهیه ساختارهای مناسب زیستی است.
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۴
همشهری آنلاین: محققان دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با همکاری پژوهشگاه رویان با استفاده از ترکیب دو نوع هیدروژل، کاغذ زیستی برای کاربرد در چاپگرهای زیستی ارائه دادند.