تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۷

همشهری آنلاین: یک سازمان بین‌المللی تحقیقاتی درحوزه محیط زیست اعلام کرد: گونه شیرها که خاستگاه کنونی آن‌ها به طور عمده به آفریقای غربی محدود شده است، به علت شکار بیش از حد، نبود طعمه و غذای مورد نیاز و خشکسالی‌های مکرر در فهرست ۲۳ هزار گونه در حال انقراض در جهان قرار گرفته است.

به گزارش ایرنا، اتحاديه بین‌المللی حفاظت از طبیعت "IUCN" شیرها را در "فهرست قرمز" گونه‌های مختلف حیات وحش در حال انقراض قرار داد.

این سازمان در گزارشی که روز گذشته منتشر شد، ضمن تقدیر از تلاش‌های جهانی برای حفظ برخی گونه‌های در حال انقراض مانند گربه وحشی سیاهگوش ایبری، در عین حال هشدار داد که این تلاش‌ها صرفا تعداد کمی از این گونه‌ها را تا حدی از خطر نابودی نجات داده است اما 22 هزار و 784 گونه مابقی به طور جدی رو به نابودی قرار دارند.

سیاهگوش ایبری پستانداری است از تیره گربه‌سانان که بومی شبه جزیره ایبری در جنوب اروپا است. زیستگاه این حیوان که زمانی پهناور بود، اکنون به مناطق خاصی در اسپانیا و پرتغال محدود شده است.

طبق این گزارش جمعیت شیرها در آفریقا به دلایل متعدد از جمله شکار بی‌رویه و نبود طعمه مورد نیاز این حیوان آن هم به دلیل تخریب زیست بوم آن‌ها روز به روز کاهش می‌یابد و همین امر سبب شده تا این پستاندار با تهدید جدید انقراض رو به رو شود.

بر این اساس عوامل دیگری نیز به این سرنوشت سرعت بخشیده است. به طور مثال برخی خرده فرهنگ‌های محلی مانند مفید بودن دندان شیرها برای درمان برخی بیماری‌های خطرناک سبب کشتار و فروش بی‌رویه شیرها در دهه‌های اخیر در آفریقا و خرید و فروش آنها در کشورهای آسیایی و اروپایی شده است.

اینگر اندرسن رییس این اتحادیه بین‌المللی هشدار داد: شرایط طبیعی برای بقای بسیاری از گونه‌های جانوری و گیاهی حیات وحش بدتر شده است و به همین دلیل از همه مسئولان و سازمان‌های مردم نهاد فعال در عرصه حفظ محیط زیست خواست تا اقدامات بیش‌تری برای حفظ این گونه‌های در معرض نابودی انجام دهند.

به گفته وی تلاش‌های بین‌المللی سبب شد که تعداد سیاهگوش ایبری که یک دهه پیش 52 حلقه بود اکنون به 156 حلقه برسد اما در عین حال انواع دیگری از گونه‌های حیات وحش مانند شیر دریایی به شدت در معرض نابودی قرار دارند.

البته فعالیت‌های بین‌المللی برای نجات این گونه نادر حیات وحش از دهه 1980 شروع شده و تاکنون ادامه دارد و به رغم افزایش محدود جمعیت آن‌ها اما شرایط زیست محیطی این حیوان به علت روند گرمایشی کره زمین رو به وخامت است.