سفره صبحانه، استکان كمر باريك چاي، نان سنگك داغ و پنير ليقوان.
اين یکی از آشناترین تصاویر در صبحانه ايراني است. انگار براي بعضيها صبحشان بدون پنير و مخصوصا پنير ليقوان آغاز نميشود.
پنيري كه یکی از محبوبترین پنیرهای ایرانی است، نامش را از روستایی سرسبز به همیننام در دامنههاي سهند گرفته. نهفقط مراتع و چمنزارهاي پربرکت منطقه که پشتکار و مهارت اهالی این روستا در پرورش دام و تولید پنیر مهمترین محصول این روستا را ملی کرده.
اصولا رونق تولید این پنیر باعث شده، نهتنها دامداری در این روستا از بین نرود که با پررونقتر شدن آن، جمعیت مهاجر آن پایین بیاید. این روستا حالا بیشتر از شش هزار نفر جمعیت و 100 کارگاه کوچک و بزرگ تولید پنیر دارد.
در کنار هزاران مسافری که هر تابستان برای گشت و گذار و خرید محصولات لبنی به آن سفر میکنند. البته نهفقط این پنیر خوشمزه و کارگاههای پنیرسازی که طبیعت خوش و خنک لیقوان هم مسافران را راهی این روستای زیبا میکند.
متن :فرينوش اكبرزاده / عکس: خليل غلامي
منبع:همشهري سرزمين من