به گزارش ایسنا، یک مقام ارشد ایرانی در گفتوگو با خبرنگاران تاکید کرد: لغو تحریمهای تسلیحاتی موضع ما، موضع روسیه و موضع چین است. با این حال سخت است این مواضع را کنار هم جمع کنیم.
این مقام ایرانی همچنین گفت که کشورهای دیگر مذاکره کننده در تمام موضوعات شامل مدت توافق تحریمها و مسائل مرتبط هستهای موضع خود را تغییر دادهاند. برخی آنها از عناصر لوزان عقب نشینی کردهاند. موضع آنها تغییر کرده و این کشورها از موضع خود عقب نشینی کردند .
وی ادامه داد: همه ما جدی هستیم و سرمایه و زمان زیادی را صرف کرده ایم اما تغییرات زیادی از زمان آغاز مذاکرات به وجود آمده است. مواضع طرف مذاکره کننده در بسیاری از موارد تغییر کرده است.
این مقام ارشد ایرانی تاکید کرد: توافق نهایی باید متوازن و بر اساس عدالت و برابری باشد. این توافق همچنین باید بر اساس توافق قبلی باشد و طرف مقابل باید از خود میل و اراده نشان دهد.
وی با بیان اینکه جزئیات در این مرحله مذاکرات بسیار حائز اهمیت است، گفت: ما نیازمند شفافیت بیشتر در خصوص تعهدات طرف مقابل هستیم. برخی در آمریکا یک وابستگی عاطفی به تحریمها دارند و به طور فیزیکی در این تحریم گیر افتاده اند و نمیدانند که چطور آن را خنثی کنند.
این مقام ایرانی درباره اجرای برنامه اقدام مشترک گفت: آن اندازه که آمریکاییها از ما اطمینان دارند به آنها مطمئن نیستیم.
وی همچنین درباره دسترسی به تاسیسات هستهای ایران بیان کرد: ما در لوزان درباره این مسأله به یک توافق رسیدیم و هنوز به این تعهد و تمام تعهدات دیگرمان پایبند هستیم. اکنون باید ببینیم که آیا زیربنای سیاسی در آمریکا میتواند اراده مشابه را از خود نشان دهد و جان کری وزیر امور خارجه آمریکا چنین ارادهای را نشان میدهد؟
وی ادامه داد: این مذاکرات میتواند مسیر دیگری را طی کند؛ ممکن است یک تغییر کوچک یا عقبنشینی بزرگ باشد. من با وزیر امور خارجه آمریکا گفتوگو کردم و وی به من اطمینان داد که در مذاکرات جدی است.
این مقام ارشد ایرانی اظهار کرد: اما من هنوز احساس میکنم که تمایل بیشتر آنها برای ادامه تحریمها است نه لغو آنها. ما باید کاملا اطمینان یابیم که همپیمانان مذاکره کننده مان در اراده سیاسیشان برای اجرای تعهدات مصمم هستند. تمام تحریمها باید پس از حصول توافق لغو شود.
وی افزود: با این حال من احساس میکنم که طرف مقابل برای نگه داشتن تحریمها بیشتر از برداشتن آنها تلاش میکند.
وی بیان کرد: ما در نگارش آنچه در لوزان به دست آوردیم با مشکلاتی روبرو هستیم و برای حل آنها تلاش میکنیم.
این مقام ایرانی درباره گفتوگوهایش با فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و جان کری تصریح کرد: طبیعی است که ما رایزنیهای سختی داشته باشیم. هیچ کس نمیخواهد اتاق مذاکره را به دلیل این سختیها ترک کند. دوستان ما بیشتر زمان خود را برای هماهنگ کردن مواضع شان نه برای هماهنگی با ما صرف میکنند.