بهگفته منابع رسمي، در 2ماهه اول سالجاري تعداد افراد غرقشده به نسبت مدت مشابه سال قبل، افزايش 4.3درصدي داشته و از تعداد 115 نفر در سالگذشته به 120نفر در سالجاري رسيده است. اين تعداد فقط مخصوص غرقشدگان دريا نيست، چراكه به گواه آمار، بيشترين سهم غرق شدن در خوزستان و سپس استان چهارمحال و بختياري است. اين مسئله نشاندهنده اين است كه گاهي اوقات غرق شدن در رودخانهها، درياچهها، سدها و كانالهاي آب نيز افزايش پيدا ميكند.
به اين آبها، آبهاي ناشناخته ميگويند. زيرا از عمق دقيق، سلامت آب، وضعيت كف رود يا درياچه و... اطلاعات دقيقي در دست نيست. وجود حيوانات احتمالي، اشياي تيز و برنده كف آب و پوشش گياهي و نبود نيروي متخصص نجات غريق در حاشيه اين آبها نيز از دلايل ديگر ناامن بودن آنهاست. به همين دليل به شهروندان توصيه ميشود هنگام شنا در اين آبها نكات زير را رعايت كنند:
1 - از شنا كردن و ورود به آبهاي ناشناخته جدا خودداري كنيد و تابلوي شنا ممنوع را جدي بگيريد.
2 - براي اولينبار از قسمت كمعمق و با «پا» وارد آبهاي ناشناخته شويد و از شيرجه زدن در اين آبها خودداري كنيد و حتما از جليقه نجات استفاده كنيد.
3 - هرگز به صورت تنهايي و انفرادي به شنا نرويد. زيرا در صورت گرفتگي عضلاني و غرقشدن كسي براي كمك به شما حضور ندارد.
4 - ترجيحا در آبهاي سرد شنا نكنيد.
5 - در بخشهايي از رودها يا درياچهها كه داراي پوشش گياهي است و وسعت ديد كمتر است وارد نشويد.
6 - غالبا كف بعضي درياچهها و آبهاي راكد تبديل به لجنزار ميشود. از شنا كردن در آبهاي لجنزار پرهيز كنيد.
7 - آب پشت سدها داراي سطحي آرام است اما يك جريان شديد زيرين وجود دارد كه از ديد شناگران پنهان است كه در صورت شنا در عمق يا نقاط عميق پشت سدها به سادگي افراد را به زير ميكشد.
8 - هرگز در نقاط عميق سدها و در نزديكي تاج سدها شنا نكنيد. در اين نقاط به دليل فعال بودن توربينهاي بسيار قوي، جريان كشندهاي وجود دارد كه ناخواسته افراد را به سمت توربينها هدايت ميكند.
9 - از شنا كردن در جريان تند و شديد رودخانهها خودداري كنيد.
10 - در كنار رودخانهها، درياچهها و اطراف سدها اتراق نكنيد و اجازه شنا به كودكان و نوجوانان را در اين آبها ندهيد.
11 - سواحل خاكي و گلي كنار سدها حالت باتلاقي دارند و تاكنون افراد زيادي در اين باتلاقها گرفتار شده و جان باختهاند.
- كارشناس ايمني