به گزارش ايرنا، سعید محمودی روز یکشنبه گفت: گونه شاخص کروکودیل پوزه کوتاه ایرانی فقط در جنوب سیستان و بلوچستان و انواع مارمولکهای ایرانی از خانوادههای جکونیده، آگاماها و لاسرتاها در این استان زیست میکنند.
وی ادامه داد: تمساح پوزه کوتاه ایرانی در منطقه بلوچستان با نام بلوچی (گاندو) شناخته میشود و زیستگاه اصلی آن رودخانههای باهوکلات، سرباز، کاجو قصرقند و نیکشهر است.
وی تصریح کرد: همه خانواده مارمولکهای ایرانی بیخطر هستند و تهدیدی برای جان انسانها به حساب نمیآیند.
وی اظهار داشت: از نظر خانواده مارها نیز گونههای بسیار ارزشمندی از جمله انواع مار افعی در سیستان و بلوچستان زیست میکنند.
وی گفت: حدود 37 گونه از مجموع 76 گونه مار سمی و غیرسمی شناسایی شده در کشور، در نقاط مختلف این استان مشاهده شدهاند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان افزود: اخیرا نیز گونه مار افعی سیاه در استان کشف و به بانک ژن کشور معرفی شده است.
محمودی اظهار داشت: سیستان و بلوچستان با توجه به داشتن تنوع اقلیمی زیستگاه مناسبی برای زندگی گونههای مختلف خزندگان از جمله تمساح پوزه کوتاه، سوسمار باغ هندی، لاک پشت مهمیزدار شرقی، افعی شاخدار، بزمجه بنگالی، لاکپشت عقابی، مار جعفری و مارمولک دونده بیابانی است.
وی با اشاره به تلاش اداره کل محیط زیست سیستان و بلوچستان در حفاظت از گونههای مختلف جانوری گفت: ماموران یگان حفاظت محیط زیست استان روز گذشته با همکاری مردم محلی روستاهای اطراف زابل موفق به نجات یک بزمجه از داخل چاه آب شدند.
گونههای جانوری و گیاهی استان در 13 منطقه شامل پناهگاه حیات وحش، مناطق حفاظت شده، آثار طبیعی ملی و مناطق شکار ممنوع زیست میکنند.
حدود یک میلیون و 500 هزار هکتار از گستره سیستان و بلوچستان به عنوان منطقه حفاظت شده تحت نظارت اداره کل حفاظت محیط زیست قرار دارد.