به گزارش ايسنا؛ محمدباقر اشرفیان دربارهی برپایی ششمین نمایشگاه انفرادی آثارش با عنوان «شهر آرزوها» اظهار کرد: حدود 20 تابلوی نقاشیخط با تکنیک اکریلیک روی بوم در ابعاد 100*170 سانتیمتر بهنمایش گذاشته شده است. این آثار به مفهوم «اتوپیا» یا شهر آرمانی در حکمت ایرانی و اسلامی اشاره دارند.
او ادامه داد: در این آثار خط، جنبهی خوانایی ندارد و بیشتر بهعنوان تزیین به کار رفته و در خدمت فرم است. معماری دورهی ساسانی، رنگهای نگارگری دورهی صفویه و تزیینات هنر اسلامی استفاده شده و سعی کردهام از ترکیب و فرمهای سنتی دوری کنم.
این هنرمند به تراکم بالای فرم و رنگ در آثار این نمایشگاه اشاره کرد و گفت: تعدد فرم و نوشتار استعارهای از جهان معناگرای دورن انسان در بُعدهای مختلف شخصیت او است. کلمات نیز تعبیری از خود انسان هستند که به دنبال شهر آرزوها میگردند. آرمانشهری که در حکمت یونان باستان و در آثار فلاسفهای مانند افلاطون به آن اشاره شده است.
اشرفیان همچنین دربارهی نامگذاری آثار این نمایشگاه با عنوانهای افسانهای و اسطورهای، گفت: «شهر دل»، «شهر افسانهها»، «شهر آرزوها»، «شهر گمشده»، «شهر لیلی»، «شهر مجنون»، «شهر مستی»، «شهر خیال»، «شهر شادمان» و «شهر معشوق» عناوین آثار این نمایشگاه هستند. این نامها اشاره به اساطیر عشق، اسطورهها و افسانهها دارند. رنگها در این نامگذاریها تأثیرگذار بوده و براساس رنگ فرمها، این عناوین انتخاب شدهاند. مثلا در «شهر مجنون» رنگها هیجانیتر و آتشین هستند. رنگها مفاهیم را تداعی میکنند و فرمها هم اگرچه شبیه هم هستند، اما به رنگها در انتقال این مفاهیم کمک میکنند.
این هنرمند در متن معرفی نمایشگاهش نوشته است: «شهر آرزوهای ما کجاست؟ خیال ما تعیین میکند آرمانیترین جایی که ما در آن آرامش و شادی را همیشه با خود میتوانیم داشته باشیم، کجاست؟ افلاطون در قرن چهارم پیش از میلاد از آرمانشهری سخن میگوید که بعدها به آن «اتوپیا» گفتند. در حکمت ایرانی نیز شهری که تمام خوبیها در آن جاری است با نام «مدینه فاضله» از آن یاد میشود. اتوپیای من شهری است خیالی که آرزوهای کودکی تا اکنون من در آن یکجا محقق میشوند؛ شهری که از پس همه سفرها و حضرها، هنوز در جغ
رافیای تجربه پیدا نشده است. زبانی که خیال برای تعریف آن جسته، این بار هنر نقاشیخط است.
آثاری که از رنگهای گلیمهای ایرانی و نقاشی سنتی ایده گرفتهاند و از فرمهای طاقهای معماری کهن ایران و نقشهای نگارگری و کاشیهای اسلامی به بیان تصویری جدیدی نائل شدهاند. در این آثار کلمات، ترکیبی و نامفهوماند ولیکن با رعایت آزادنویسی در خدمت کارکرد تزیینی تابلو قرار گرفتهاند. تجریدی بودن فرمها و خطوط تعبیری از تجریدی بودن آرزوها و فضای خیال داستان ماست.»
نمایشگاه «شهر آرزوها » از دوم تا یازدهم مردادماه در گالری «ترانه باران» به نشانی خیابان شریعتی، بالاتر از پل صدر، خیابان پل رومی، به سمت الهیه، خیابان شریفی منش، نبش کوچه لادن، شماره 27، واحد 2 میزبان علاقهمندان به هنر نقاشیخط است.