به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، مراسم گردهمایی سراسری حزب کارگزاران سازندگی ایران اسلامی از28 استان کشور در حسینیه جماران برگزار شد.
آیت الله هاشمی رفسنجانی دراین مراسم عصبانیت اسرائیل، لابی صهیونیسم و استکباریون از توافق هستهای را نشانه اهمیت کار دانست و گفت: ایران همیشه میگفت که براساس فتوای رهبری، ساخت بمب هستهای را حرام میداند و الان همان قدرتهایی که به خاطر کمترین کار هستهای جلسات بینالمللی میگرفتند و قطعنامه میدادند، به عضویت ایران در باشگاه هستهای رسمیت بخشیدند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاه به سفر اخیر اومانو و سخنان او در جلسه کمیته روابط خارجی کنگره امریکا درباره اسناد محرمانه آژانس هستهای و گفتوگوی با ایران به مخالفان توافق هستهای غرب با ایران گفت: وقتی دیدند نمیتوانند به اسناد دسترسی داشته باشند، با حالت قهر جلسه را ترک کردند.
آیت الله هاشمی رفسنجانی به سخنان رئیس جمهور و وزیر امور خارجه آمریکا اشاره کرد و گفت: برای اینکه جلوی کارشکنیهای صهیونیستها و تندروهای کنگره در مسیر توافق هستهای را بگیرند، حرفهایی زدند که تواناییها و آسیب ناپذیری ایران را به رخ مخالفان کشیدند.
ایشان با بیان بعضی از جملات باراک اوباما در دانشگاه امریکن واشنگتن و تأکید او بر اشتباه بوش برای اشغال عراق، گفت: اگرچه اوباما به نمایندگان کنگره گفت که بوش با هزینههای تریلیون دلاری عراق را اشغال کرد ولی سود آن به ایران رسیده است، البته آنچه ما در عراق میکنیم، کمکهای انسانی است که برق و گاز و دیگر نیازهای آنها را تأمین میکنیم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: این جمله اوباما و کری بسیار مهم است که تحریم تارنما شده و ایران از تحریم نمیترسد و اگر توافق را کنگره رد کند، اعتبار دیپلماسی آمریکا در دنیا مخدوش میشود.
آیت الله هاشمی رفسنجانی در بخش دیگری از سخنان خویش با تحسین کار تیم دیپلماسی ایران در مذاکره با تیمهای دیپلماسی 6 کشور دنیا، به بخشهای از توافق اشاره کرد و گفت: میتوانند بر اساس پروتکل الحاقی تحقیق کنند که ما به طرف بمب هستهای نمیرویم که البته ایران و رهبر جمهوری اسلامی بارها این جمله را تکرار کردند.
ایشان با مهم دانستن متن برجام و متن توافق، به مدیران حزب کارگزاران سازندگی توصیه کرد که مطالب غیر محرمانه این متن را در جلسات حزبی برای اعضا و مردم توضیح دهید.
آیت الله هاشمی رفسنجانی با توصیه و تأکید به اعضای حزب برای پرهیز از تندروی و پیروی از عقل و منطق در مباحث سیاسی، گفت: فرصت مهمی ایجاد شد که کشور خود را بسازیم و نباید سرمایه کشور را صرف بگومگوهای صرف سیاسی کرد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به دیدار وزیر امور خارجه ایتالیا با ایشان گفت: قدرتهای دنیا به این نتیجه رسیدهاند که ایران جایی است که اگر در صحنه نباشند ضرر میکنند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این نکته که اسناد بالادستی ما بر تقویت بخش خصوصی تأکید میکند، نسبت به واگذاریها انتقاد کرد و گفت: از دولت گرفتند، با قیمتهای غیرواقعی به شبه دولتیها دادند که به هیچ جا جواب نمیدهند.
ایشان با اظهار امیدواری از اینکه افکار و اندیشههای امام روشن کننده راه جامعه باشد، از تصمیم جدید مسؤولان حزب کارگزاران برای احیای آن گفت و افزود: البته همیشه موقع انتخابات حزب فعال بود.
آیت الله هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه وقت مناسبی را برای آغاز حرکت جدید انتخاب کردید، خاطر نشان کرد: امیدواریم اهداف اولیه حزب و مسایلی را که تاریخ و شرایط زمان برانسان تحمیل میکند، دنبال و در مسیر امام و انقلاب حرکت کنید.
ایشان انقلاب را حجت حق در عصر حاضر خواند و گفت: دنیا عادت کرده بود که انقلابها را با کودتا و یا احزاب نیرومند ببینند، اما انقلاب اسلامی بدون حضور تشکیلات سیاسی و تنها با پیشتازی روحانیت و رهبریهای بینظیر امام و حضور اکثریت قاطع مردم بود.
آیت الله هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه درمبارزات به این نتیجه رسیده بودیم که بدون حزب کارها مشکل میشود، به تشکیل حزب جمهوری در همان سالهای اول پیروزی انقلاب اشاره کرد و گفت: با اینکه به خاطر مشغلههای فراوان وقت نداشتیم، اما برای تدوین مواضع حزب وقت گذاشتیم و آن را عالمانه، ملی، دینی و به روز تهیه کردیم.
ایشان با بیان اینکه اگر دست حزب جمهوری را باز میگذاشتند، در نخستین انتخابات مهم کشور که برای ریاست جمهوری بود، قوه مجریه را میگرفتیم، افزود: امام با مصلحتهایی نسبت به حضور نامزد اصلی حزب مخالفت کردند، اما پس از آن فرمودند برای مجلس کار کنید که نخستین ثمره حزب ورود افراد دینی و مبارز در مجلس شورای اسلامی بود که جلوی خیلی از انحرافات را گرفت.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با یادآوری مجموعه مسایلی که منجر به پایین کشیدن فتیله حزب جمهوری شد، گفت: عقیده به تحزب در جامعه آزاد که مسؤولیتها با رأی مردم مشخص میشود، جزو مبانی پذیرفته شده اسلامی ما بود که براساس آن، شخصیتهای مهم نظام این کار را کردند که یک کار صرف سیاسی نبود، بلکه یک کار بنیادی بود.
آیت الله هاشمی رفسنجانی با بیان این جمله که پس از جنگ از مجلس برای ریاست جمهوری آمدم و به آشنایی خویش از نیروها و شخصیتهای جامعه اشاره کرد و گفت: سعی کردم کابینه دو دولت من معتدل و فراجناحی باشد و نیروهای چپ و راست و مستقل در کابینه باشند.
ایشان افزود: بر خلاف حرفهایی که می گویند، وابستگی به چپ و راست هیچ مشکلی در دولت نداشت، چون واقعاً کابینه کار بود.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تشریح چرایی و چگونگی تشکیل حزب کارگزاران سازندگی، به جلسه جامعه روحانیت مبارز اشاره کرد و گفت: طبیعی بود که برای تهران از دو جناح و مستقلها نیروهایی را معرفی کنیم، اما روحانیت مبارز که از یک جناح بودند، مایل بودند که هر 30 نامزد از جناح راست انتخاب شوند.
آیت الله هاشمی رفسنجانی با تأکید بر این نکته که نفوذ، قدرت و شخصیت روحانیت در وحدت و محبوبیت بین مردم است، به منطق خویش در آن مقطع اشاره کرد و گفت: من میگفتم روحانیت باید حالت پدرانه خود را حفظ کند.
ایشان گفت: در جلسات روحانیت مبارز قبول کردند که 5 نفر از نیروهای خارج از جمع آنها باشند که تصویب شد، اما بعدها آقای ناطق نوری خبر داد که اعضای گروههای همسوی جامعه میگویند ما خودمان رأی داریم و چرا باید رأی خود را به دیگران بدهیم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان سخنان خود و آقای ناطق نوری در این باره گفت: وقتی به نتیجه نرسیدیم، قرار شد با رهبری در میان بگذاریم که ایشان گفتند چرا میخواهید دست دیگران را ببندید و آنها هم نامزد معرفی کنند که در این صورت با رقابت انتخابات واقعیتر و صندوقهای رای پر میشود.
آیت الله هاشمی رفسنجانی با اشاره به بیانیه آغازین کارگزاران گفت: دو بیانیه ، زلزلهای در فضای انتخاباتی جامعه انداخت و رقبا ترسیدند که متوسل به رهبری شدند.
ایشان با یادآوری شروط رهبری برای ورود و عدم ورود وزرا در لیست کارگزاران، گفت: وقتی کارگزاران شروط را شنیدند، پیش من آمدند و گفتند اگر رهبری راضی نیستند، ادامه ندهیم که من با رهبری تلفنی صحبت کردم و ایشان از زاویه پر کردن صندوقها گفتند که معاونان و شهردار تهران میتوانند برای نامزدها لیست بدهند.
آیت الله هاشمی رفسنجانی با تأکید بر اینکه منطق من حفظ جایگاه روحانیت و عدم القای اختلاف بین من و رهبری بود، گفت: وقتی دیدم آنها دارند برای بیانیه امضا میگیرند، ماجرا را به رهبری گفتم و ایشان هم دوباره تأکید کردند که مانع حضور این گروه نشویم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: با مجموعه این سخنان، حزب کارگزاران با اقدام آقای ناطق و رهبری تأسیس گردید.
ایشان با اشاره به حضور قدرتمند کارگزاران در مجلس و نگرانی رقبا، گفت: از همان زمان هم مرا پدر معنوی این حزب میدانند و هم تبلیغات منفی علیه این حزب شروع شد که هنوز ادامه دارد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خویش به کتاب «کامیابیها و ناکامیهای توسعه در ایران» از آقای حسن واعظی اشاره کرد و گفت: این کتاب با بیان شاخصها، عملکرد دولت های پنجم تا دهم از 67 تا 92 را مقایسه کرده است.
آیت الله هاشمی رفسنجانی با بیان سرفصلهای کتاب و عناوین زیر مجموعه آن، گفت: با استناد به آمار مراکز رسمی توضیح میدهد که هر یک از دولتها چه عملکردی در توسعه داشتند.
ایشان با توصیه حاضران و جوانان به مطالعه این کتاب، گفت: حزب کارگزاران میتواند با استناد به این کتاب، عملکرد خود را برای جامعه توضیح دهد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتقاد از کم لطفی کسانی که میگویند در دولت سازندگی کارهای فرهنگی نشده است، گفت: گسترش دانشگاهها و حتی تأسیس مدارس شبانه روزی درمناطق محروم، توسعه رسانهها، افزایش بودجه مراکز فرهنگی از مشخصات آن دوره است که گویا منتقدین این مسائل را کارهای فرهنگی نمیدانند و به جای مسائل زیربنایی به ظاهر سازیها اشاره می کنند.
ایشان افزود: درخصوص طبقات اجتماعی نیز مخالفان سیاسی سالهای سال است که تبلیغ میکنند در دولت سازندگی فقرا فقیرتر و اغنیا، قوی تر شدند، اما مستندات رسمی میگوید برای اولین بار در آن دولت بود که جدول جینی به نفع فقرا اصلاح شد.
آیت الله هاشمی رفسنجانی در پاسخ به انتقاد کسانی که میگویند دولت سازندگی کار سیاسی نکرد، به برگزاری در انتخاب پرشور، مخصوصاً انتخابات ریاست جمهوری در سال 76 اشاره کرد و گفت: بدون شائبه تقلب که همه قبول کردند، انتخاباتی برگزار شد که در نوع خود بینظیر بود.
ایشان در خصوص سیاست خارجی دولت سازندگی، گفت: با سیاست تنشزدایی، روابط ایران با همه جای دنیا به سوی بهبود رفت که در دولت آقای خاتمی ادامه یافت.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان زوایایی از عملکرد دولت سازندگی برای مسایل هستهای گفت: پایههای کار در آن زمان گذاشته شد که بعدها ادامه یافت.
آیت الله هاشمی رفسنجانی در بخش دیگری از سخنان خویش درباره تحول ایجاد شده در جامعه پس از هشت سال افراط کاریهای دولت نهم و دهم، گفت: مردم با توجه به شناختی که از مسئولان داشتند، به این نتیجه رسیدند که افراط و تفریط کار به جایی نمیبرد و باید با افکار اعتدالی کشور را اداره کرد.
آیت الله هاشمی رفسنجانی با بیان این مطلب که اگر مردم ببینند مسئولین با رأی آنها میآیند، صبوری میکنند، گفت: اگر انتخابات سالم باشد، همه چیز در کشور ما آماده است که ایران الگوی جهان باشد.
ایشان با اشاره به تمدن اسلامی و نیز تمدن باستانی ایران، گفت: میتوانیم بر پایه مکتب اهل بیت (ع) فرهنگ و تمدن ایران اسلامی را به عنوان نمونه به دنیا عرضه کنیم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، به ظرفیتهای کشور در همه بخشها اشاره کرد و گفت: میتوانیم گذشته را جبران کنیم و در مسیر انقلاب حرکت کنیم.
آیت الله هاشمی رفسنجانی با تأکید بر نقش انتخابات و حضور مردم، به جمله رهبری مبنی بر حق الناس بودن رأی اشاره کرد و گفت: گرفتن حق انتخاب از مردم گناه بزرگی است و تا خود صاحب حق نبخشد، فرد خطاکار در بارگاه الهی بخشیده نمیشود.
ایشان با تأکید بر این نکته که باید برای تبیین مبانی فقهی این جمله رهبری تحقیق و پژوهش کرد، گفت: رهبری میتوانستند این جمله را نگویند، ولی با هدف خاصی گفتند و باید روی آن کار و پژوهش شود.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به جمله دیگر رهبری در دیدار اخیر با دانشجویان اشاره کرد که فرمود: آرمان خواهی با محافظه کاری کاملاً در تضاد است و آرمان خواهی با واقع بینی همخوانی دارد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خویش با اشاه به سالگرد مشروطه، به تحلیل آن انقلاب در فراز و فرود اتفاقات تاریخی پرداخت و گفت: با پیشتازی مراجع و همراهی اصناف توانستند استبدادی را که قانون نداشت، بشکنند و حقیقتاً یک انقلاب ساده بود.
ایشان با تأکید بر این نکته که مشروطه یک تفاوت اساسی با انقلاب اسلامی داشت، گفت: در مشروطه اصناف و عشایر بودند و در انقلاب اسلامی توده مردم به میدان آمدند.
آیت الله هاشمی رفسنجانی به خاطرهای از شاه اشاره کرد که روزی با هلیکوپتر در تهران گشت و با دیدن حضور انبوه مردم در راهپیماییهای اعتراضی، بعد از آمدن به دفتر خود، به اطرافیان خود گفت که ما برای مردم زحمت میکشیم، پس چرا این گونه میکنند.
ایشان با بیان انواع توطئهها علیه انقلاب اسلامی و تلاش دشمنان برای جدایی مردم از انقلاب گفت: هرکس با هر توجیهی مردم را از انقلاب دور کنند، خیانت به امام و آرمانهای شهداست.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتقاد از کسانی که اهمیتی به رأی مردم نمیدهند، گفت: هنوز هم حرف اصلی را مردم میزنند و جوانان، تحصیلکرده و آگاه هستند و نمیتوان با شعارهای تبلیغاتی و بیان آمار غیر واقعی آنها را فریب داد، چون در بطن حوادث هستند.
غلامحسین کرباسچی به عنوان دبیر کل حزب، نیز در این مراسم گزارشی از برنامههای یک روزه گردهمایی داد.