حسام عقبایی رئیس اتحادیه املاک در گفت وگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به کاهش تقاضا در تیرماه به دلیل همزمانی ماه رمضان با این ماه، اظهار کرد: میانگین نرخ تورم مسکن 10 درصد است که البته این نرخ در برخی از مناطق کمتر از 10 درصد و در برخی از مناطق به 20 درصد هم رسیده است.
وی ادامه داد:یکی از عوامل دخیل در نرخگذاری بازار مسکن میزان عرضه و تقاضا است که تا پایان شهریور ماه با کاهش تقاضا در این بازار نرخ اجاره هم کاهش مییابد و در حال حاضر هم بازار در دست کنترل است.
عقبایی در پاسخ به این سوال که چه راهکاری میتواند در بازه زمانی کوتاه از عمق رکود بازار مسکن بکاهد، گفت: از مهمترین حوزههایی در این بازار تاثیر گذار هستند حوزه بانکداری است که نیاز به مدیریت جدی دارد.
وی ادامه داد: معتقدم دولت هر چه سریعتر باید نسبت به ورود هلدینگهای ساختمانی متعلق به بانکها به بازار مسکن ورود کنند و باید ساز و کاری ایجاد شود که بانکها از انبوه سازان حمایت کنند نه اينكه خودشان به طور مستقیم وارد این حوزه شوند.
رئیس اتحادیه املاک گفت:از دیگر راهکارهای تاثیر گذار تشویق به تولید است و معتقدم دولت همزمان با اینکه طرف تقاضا را تقویت میکند باید مشوق هایی را هم برای طرف عرضه و انبوه سازان در نظر بگیرد و تسهیلاتی را در اختیار تولید قرار دهد.