به گزارش ايرنا، 'دیوید بروکس' روزنامه نگار محافظه کار در تفسیری در این روزنامه آمریکایی نزدیک به دمکراتها درباره توافق هستهای وین، با عنوان 'سه شکست آمریکا: ویتنام، عراق و اکنون ایران' نوشت: هدف از جنگ چه اقتصادی باشد و چه نظامی، این است که دشمن خود را به کاری وادار کنید که نمیخواهد انجام دهد.
وی در ادامه تفسیر خود افزود: طی سالهای اخیر، ایالات متحده و سایر قدرتهای غربی در جنگی اقتصادی و سیاسی درگیر شدهاند تا ایران را وادار کنند از برنامه هستهای خود دست بکشد.
سیاست گذاران آمریکایی آشکارا اهداف خود را در این باره بیان کردهاند که نخستین و مهمترین آنها جلوگیری از تبدیل ایران به یک قدرت هستهای بوده است. هدف دوم به گفته جان کری (وزیر امور خارجه آمریکا) این بوده که بخش عمدهای از زیرساختهای هستهای ایران برچیده شود و هدف سوم این بوده که توان غنی سازی ایران از این کشور گرفته شود.
هدف چهارم به گفته اوباما تعطیلی تاسیسات غنی سازی 'فردو' و هدف پنجم به گفته 'وندی شرمن' مذاکره کننده ارشد آمریکا، این بوده که ایران را وادار کنند درباره تمامی فعالیتهای هستهای نظامی خود در گذشته شفاف سازی کند.
هدف ششم تعطیلی برنامه موشکی ایران و هدف هفتم دسترسی کامل و تمام عیار به هر تاسیسات هستهای موجود در این کشور بوده است. هدف هشتم نیز به گفته کری این بوده که بعد از اینکه ایران از قابلیتهای هسته ای نظامی خود دست کشید، لغو مرحله به مرحله تحریمها آغاز شود.
گزارش نهاد رسمی آمریکایی 'ابتکار سیاست خارجی' درباره توافق هستهای ایران و غرب میگوید 'آمریکا به هیچیک از اهداف فوق بطور کامل دست نیافته است'.
توافق موجود، برنامه هستهای ایران را کند میکند اما به آن پایان نمیدهد و به ایران به عنوان یک کشور هستهای مشروعیت میبخشد.
ایران تعدادی از سانتریفیوژهای خود را به انبار منتقل میکند، اما هیچ کدام از آنها را بر نخواهد چید و هیچ یک از تاسیسات خود را تعطیل نخواهد کرد و برنامه تحقیق و توسعه هستهای نیز ادامه خواهد داشت.
ایران حق غنی سازی را به دست آورد و بازرسی در هر زمان و از هر مکان نیز در کار نخواهد بود. محدودیتهای برنامه موشکهای بالستیک نیز بعد از 8 سال برداشته خواهد شد. تحریمها نیز زمانی که ایران اقدامات ابتدایی را انجام داده باشد، لغو خواهد شد.
این روزنامه در پایان تاکید کرد: در واقع، آمریکا و متحدانش جنگ علیه ایران را باختند، اما ما توانستیم بگونهای مذاکره کنیم که تا اندازهای تسلیم شویم و حداقل پیروزی ایران را قدری به تاخیر انداختیم.
ایالات متحده طی چند دهه اخیر، سه شکست استراتژیک را متحمل شده است؛ ویتنام، عراق و اکنون ایران.