این تأثیر به این عوامل بستگی دارد:
- شکل غذا (مایع، جامد، چسبنده بودن)، میزان مصرف غذاها و نوشابههای شیرین و میزان مصرف غذاها و نوشابههای اسیدی.
- اجزاي غذاها از لحاظ مواد مغذی.
- ترکیب غذاهایی که همراه هم میخورید و ترتیب غذاهایی که پشت سر هم میخورید.
رعایت این توصیههاي غذايي به سالم نگهداشتن دندانها و لثههایتان کمک میکند:
- غذاهای سالم را از پنج گروه غذایی عمده: سبزیها، گوشت بدون چربی، غلات کامل و لبنیات کمچربی انتخاب کنید.
- میزان قندهای اضافهشده به غذاها و نوشیدنیها را محدود کنید. برای این کار از جمله به برچسب غذاها و نوشابههای آماده را از لحاظ میزان قند افزودهشده نگاه کنید. معمولاً میزان قند در ردههای اول لیست اجزای غذایی روی برچسب میآید و ممکن است بهجای کلمه قند (sugar) نام شیمیایی قند آورده شود که معمولاً به ose ختم میشود.
- مصرف اسنکها یا میانوعدهها را محدود کنید. خوردن یک وعده غذایی کامل، بهجای خوردن اسنکها، تولید بزاق را بهبود میبخشد. بزاق نقش مهمی در محافظت دندانها از پوسیدگی دارد.
- هنگامی اسنک میخورند، بهجای شیرینی و چیپس انواع سالمتر را انتخاب کنید، برای مثال نان و پنیر، ماست، آجیل.
HealthDay