به گزارش مهر، حمیدرضا مسیحی، فارغالتحصیل مهندسی محیط زیست از دانشگاه شهید بهشتی و مبدع "سامانه تثبیت لجن فاضلاب شهری به روش ترکیبی فنتون و الکتروشیمیایی" گفت: در تصفیهخانه فاضلابهای شهری به روشهای بیولوژیک عموما لجن مازادی وجود دارد که میتوان از آن به عنوان پسماند خطرناک در محیط زیست یاد کرد.
وی ادامه داد: از این رو فاضلابهای شهری باید به روشی تصفیه و تثبیت شوند که وقتی در محیط زیست تخلیه میشوند، مشکلی برای افراد ایجاد نکنند بنابر این کنترل فرایند تصفیه فاضلاب شهری ضروری است.
مسیحی با بیان این که به همین دلیل به فکر ایجاد روشی برای تصفیه فاضلاب شهری افتادیم تا پسماند خطرناک از فاضلاب شهری به محیط زیست وارد نشود، اظهار داشت: این سامانه با بهرهجویی از روشهای شیمیایی، لجن مازاد بیولوژیکی را تثبیت میکند.
وی تاکید داشت: این سامانه برای اولین بار است که در بحث تثبیت لجن در جهان و ایران مورد استفاده قرار میگیرد و نسبت به روشهای متعارف دارای مزایای زیادی است.
به گفته وی، معمولا برای تصفیه فاضلاب شهری به روشهای کنونی بیست روز زمان نیاز است ولی با استفاده از این روش ابداعی، فاضلاب شهری در مدت زمان ۳ ساعت تصفیه میشود.
وی گفت: بهرهبرداری از سامانه ترکیبی بسیار آسان و راحت است زیرا یک روش شیمیایی به شمار میرود و نیاز به هیچگونه بهرهبردار تخصصی ندارد.
مسیحی بابیان این که حجم راکتور سامانه ترکیبی نسبت به روشهای متعارف و قدیمی صد برابر کمتر شده است، اظهار داشت: راندمان حذف و تثبیت لجن در سامانه ترکیبی ابداعی ۸۱ درصد است، در صورتی که در روشهای متعارف ۵۰ درصد است. این سامانه به شرایط محیطی حساسیت ندارد و در شرایط سخت محیطی نیز عملکرد خوبی دارد.
مسیحی با اشاره به این که این سامانه نیازمند هیچگونه سیستم پیشتصفیه و پستصفیه نیست، خاطر نشان کرد: لجن خروجی از سامانه ترکیبی به لحاظ پاتوژنهای بیماریزا کاملا استریل است و در کلاس A لجن تصفیه شده قرار میگیرد. همچنین این سامانه جدید نسبت به شوک هیدرولیک و شوک مواد سمی مقاوم است.
هر ارگانیسمی که بتواند افراد طبیعی را به بیماریهای عفونی و انگلی مبتلا کند، پاتوژن گفته میشود.
تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۶
همشهری آنلاین: محققان ایرانی موفق به ابداع روشی بدون ضرر برای تصفیه فاضلابهای شهری در مدت زمان سه ساعته شدند به طریقی که هیچگونه خطر و بیماری را برای انسان به دنبال نخواهد داشت.