محمد طحان پور درگفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما افزود: اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی، 5 سبد کالایی در نظر گرفته و با این وام میتواند یک دستگاه فرش ماشینی 12 متری، یک دستگاه تلویزیون 32 اینچ رنگی، یک دستگاه لباس شویی اتوماتیک 6 کیلویی، یک دستگاه گاز 5 شعله فردار، یک جاروبرقی، یک یخچال فریزر20 فوت و یا یک یخچال فریزر دوقلو، و آبمیوه گیری سه کاره ارائه دهد.
طحان پور ادامه داد: افرادی که از این وام استفاده می کنند می توانند 5 کالا را انتخاب کنند.
به گفته رئیس اتحادیه لوازم خانگی این کالاها جزو کالاهای با کیفیت تولید داخل هستند و اتحادیه متعهد می شود که خدمات پس از فروش این کالاها را ارائه دهد.
طحان پور با اشاره به اینکه دولت باید به بخش خصوصی اعتماد کند گفت: ما کالایی به مردم عرضه می کنیم که ضرر نکنند و اگر بخواهند آن را تعویض کنند، که با 10 درصد کاهش قیمت این امر محقق می شود.
وی با انتقاد از تولیدکنندگانی که وام های تولید را درجاهای دیگر مصرف می کنند، افزود: آنها باید این وام را به واردات فناوری جدید اختصاص دهند تا در شرایط پسا تحریم و ورود کالاهای خارجی با مشکل مواجه نشوند.
- 60 درصد بازار در اختیار تولیدات داخلی
طحان پور با اشاره به اینکه 60 درصد بازار دراختیار تولیدات داخلی کشور است گفت: فقط 40 درصد لوازم خانگی وارد می شود و کالاهای تولید داخلی بسیار با کیفیت است.
وی افزود: البته ما با واردات کالا مخالف نیستیم و باید این کالاها نیز وجود داشته باشد تا مردم حق انتخاب داشته باشند.
رئیس اتحادیه لوازم خانگی با انتقاد ازکمتر صادر شدن کالاهای ایرانی گفت: یکی از معضلاتی که گریبان صنعت ما را گرفته بی برنامگی و نداشتن آینده نگری مسئولان ما برای صادرات کالاهای ایرانی است.
وی ادامه داد: بسیاری از تولیدکنندگان هم به دنبال بهره وری و صادرات کالاهای خودشان نیستند و این مشکل سبب می شود که ارزآوری از این طریق به کشور کم باشد.
طحان پور با بیان اینکه محصولات داخلی کشور ما از بسیاری از محصولات کره ای و ترکیه ای بهتر است اظهار داشت: دربسیاری از کالاها مثل پکیج و آبگرمکن ما توان رقابت با کشورهای اروپایی را داریم و این کالاها را به کشورهای اروپایی صادر می کنیم.
وی افزود: باید توان صادرات خود را بالا برده و به کشورهای همجوار مثل کویت ، امارات و ترکیه هم صادرات داشته باشیم.
طحان پور در انتقاد ازعملکرد وزارت صنعت گفت: هم اکنون تولید به خوبی انجام میشود اما در زمینه تجارت ، روش توزیع مناسب نبوده و باید بازنگری شود.