به گزارش ایرنا، امیر سرتیپ خلبان علیرضا برخور روز جمعه در جمع خبرنگاران گفت: این رزمایش در سه بخش منطقه هوایی با گستره 400 هزار کلیومتر مربع، منطقه عمومی رزمایش در نائین و منطقه هدف رزمایش در انارک با گستره هفت هزار کیلومتر مربع برگزار می شود.
وی اظهار کرد: پایگاههای شمال، شمال غرب، جنوب و سه پایگاه مرکزی با محوریت پایگاه هشتم شکاری اصفهان به عنوان مرکز عملیات این رزمایش در پنجمین رزمایش اقتدار هوایی فدائیان حریم ولایت حضور دارند.
جانشین نیروی هوایی نهاجا با بیان اینکه در این رزمایش دو نوع تجهیزات زمینی و پرنده به کارگیری می شود، افزود: در بخش زمینی از انواع رادارهای ویژه نیروی هوایی ارتش به منظور ایجاد جنگ الکترونیک و دفاع بهره گرفته می شود.
وی ادامه داد: در بخش هوابرد نیز انواع جنگنده های اف 14، اف7، اف5، اف4، اف4 شناسایی، هواپیماهای ترابری سنگین و فوق سنگین، هواپیماهای سوخت رسان بویینگ747، هواپیمای تاکتیکی ترابری سی130، بالگرد های شنوک، 214، جت فالکون و جت استار مورد استفاده قرار می گیرند .
امیر برخوربا بیان اینکه مهمات های استفاده شده در این رزمایش توسط دانشمندان و متخصصان داخلی بهینه سازی شده است، افزود: در این رزمایش انواع بمب های هدایت شونده و راکت های مختلف برای نقطه زنی اهداف زمینی و انواع موشک های هوا به هوا برای مقابله با اهداف متحرک هوایی به کار گرفته می شود.
وی اظهار کرد: همچنین بمب های سطح پوششی و موشک ها و بمب های لیزری نیز در این رزمایش استفاده خواهد شد.
جانشین نیروی هوایی نهاجا با بیان اینکه این رزمایش در 3 بخش طراحی شده است، افزود: در بخش اول شناسایی و دریافت و انتقال اطلاعات با پرواز خلبانان شجاع و جوان نیروی هوایی در ساعات مختلف شبانه روز انجام می شود.
وی ادامه داد: در بخش دوم انواع هدف های شناسایی شده توسط خلبان نیروی الهی هوایی ارتش با سلاح ها و تجیزات گرم مورد هدف و اصابت قرار خواهند گرفت.
امیر برخور گفت: در حاشیه این رزمایش اقدام های دیگری از جمله پدافند غیر عامل در برابر حملات متعارف و نامتعارف دشمن، رصد اطلاعاتی، ارائه اقدام های درمانی و بهداشتی در انارک و نائین به مردم و برنامه ریزی طب رزمی، انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه جنگ های الکترونیک یکی از بخش های مهم این رزمایش است، اضافه کرد: در طول مدت انجام رزمایش انواع پرنده های شماری، جنگالی، رادارهای پرنده و رادارهای زمینی اختصاصی جنگال، توانمندی های جنگ الکترونیک نیروی هوایی ارتش را به نمایش می گذارند.
جانشین نیروی هوایی نهاجا گفت: در بخش جنگال اقدام های اختلال الکترونیکی، آفند الکترونیکی، آفند در دفاع الکترونیکی و دفاع در آفند الکترونیکی اجرا می شود.
وی انجام رزم هوایی با بهره گیری از عوارض زمینی، طراحی اهداف ماکت به صورت اهداف واقعی، ایجاد دالان امن الکترونیکی و عملیات غیر وابسته از ویژگی های این رزمایش است.
امیر برخور تصریح کرد: رویکرد این عملیات کوبندگی، قدرت، سرعت و صلابت است که با توالی بخش های رزمایش انجام خواهد شد.
وی گفت: هدف رزمایش آموزش، ارتقای سطح مهارت فرماندهان، تمرین عملیات در شرایط واقعی، به روز رسانی سامانه ها، آزمایش دستاوردهای دفاعی و نمایش گوشه ای از اقتدار رزمی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران است.
وی پیام این رزمایش را امنیت و صلح پایدار در منطقه عنوان کرد و افزود: نیروی هوایی ارتش در کنار سایر قوای مسلح کشور تحت فرماندهی رهبر معظم انقلاب تاپای جان در حراست از مرزهای کشورمان ایستاده اند و به هر کشوری که قصد تجاوز به میهن اسلامی ایران را داشته باشد پاسخی با صلابت و کوبنده خواهند داد.