سردار موسی کمالی در گفتوگو با ایسنا، در واکنش به اظهارات قشقاوی معاون وزیر امور خارجه در سفر به نیویورک مبنی بر اینکه «مشمولان ایرانی متولد سالهای 55 تا 68 که در خارج از کشور زندگی میکنند امکان خرید سربازی را دارند»، گفت: چنین مطلبی صحت ندارد و ما هیچ برنامهای برای خرید سربازی چه در داخل و چه در خارج از کشور برای مشمولان اعم از غایب و غیر غایب نداریم.
وی با تاکید بر اینکه تنها برای امسال موضوع جریمه ریالی برای مشمولان دارای هشت سال غیبت و بیشتر از آن در نظر گرفته شد گفت: این قانون برای ایرانیان داخل و خارج از کشور یکسان است بنابراین ضمن تکذیب امکان خرید سربازی برای مشمولان خارج از کشور که متولد 55 تا سال 68 هستند باید بگویم که تنها آن دسته از مشمولان ایرانی ساکن خارج از کشور که دارای هشت سال غیبت یا بیشتر از آن هستند میتوانند با پرداخت جریمه ریالی از انجام خدمت سربازی معاف شوند.
وی تاکید کرد: از نظر ما شهروندان ایرانی چه در داخل و چه در خارج از کشور برابرند و خون مشمولان خارج از کشور رنگین تر مشمولان داخلی نیست.
سوال که آیا در حال حاضر نیز مشمولان خارج از کشور برای ثبت نام جریمه ریالی سربازی میتوانند اقدام کنند، یا خیر گفت: امکان ثبت نام برای مشمولان واجد شرایط در سال گذشته فراهم و تا پایان مرداد نیز به کلیه درخواستها رسیدگی شد. بنابراین در حال حاضر چنین امکانی وجود ندارد اما احتمال دارد که در صورت اعلام نیاز دولت و موافقت ستاد کل فراخوان طرح جریمه ریالی برای بار دوم نیز تکرار شود که اخبار مربوط به آن تا پایان شهریور ماه اعلام خواهد شد.
جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح افزود: بنابراین مشمولان خارج از کشور که نسبت به پرداخت جریمه ریالی خود اقدام نکردهاند میتوانند در صورت تصمیم گیری برای اجرای مرحله دوم طرح یا از طریق مراجعه به سفارتخانهها و کنسولگریهای جمهوری اسلامی درخواست خود را ثبت کرده یا یکی از اقوامشان که در داخل کشور است به دفاتر پلیس بعلاوه 10 مراجعه و درخواستشان را ثبت کنند.
مشمولان ایرانی خارج نشین تنها دو بار در سال مجاز به ورود کشور هستند.
وی با اشاره به بخش دیگری از سخنان معاون وزیر خارجه در خصوص ورود مشمولان ایرانی خارج از کشور، به ایسنا گفت: آن طور که در خبرها آمده بود جناب قشقاوی در مصاحبهشان گفته بودند که دانشجویان ایرانی مجازند تا سه بار در سال وارد کشور شوند که لازم است در این خصوص نیز توضیحاتی را ارائه کنم. برابر قانون کلیه مشمولان ایرانی خارج از کشور که دو سال یا بیشتر از خروجشان از کشور گذشته باشد میتواند دو بار در سال و حداکثر برای مدت سه ماه به کشور بیایند.
کمالی با بیان اینکه این قانون برای مشمولان غایب نیز صدق میکند و آنان نیز مجازاند با این شرایط به کشور رفت و آمد کنند گفت: البته در شرایط خاص و استثناء آن هم در صورت تشکیل کمیتهای در سازمان وظیفه عمومی ناجا و مثبت بودن نظر اعضای این کمیته مشمولان غایب خارج از کشور میتوانند برای بار سوم نیز به کشور سفر کنند اما مدت زمان اقامت مجاز همان سه ماه است.
دوتابعیتیها هم باید به سربازی بروند
جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا مشمولان دو تابعیتی نیز باید به سربازی بروند یا خیر گفت: از نظر قانون هر فرد ذکور که دارای تابعیت ایرانی است باید مطابق قوانین کشور ما به سربازی رفته یا وضعیت سربازی خود را تعیین تکلیف کند. بنابراین فرقی نمیکند که یک مشمول تنها دارای تابعیت ایرانی باشد یا در کنار تابعیت ایرانی تابعیت کشور دیگری را نیز بگیرد.
وی با تاکید بر اینکه هر نوع مصوبهای در خصوص سربازی یا از طریق فرمانده معظم کل قوا یا از طریق مجلس شورای اسلامی به تصویب میرسد گفت: بنابراین هیچ نهاد دیگری نمیتواند مستقیما برای سربازی تعیین تکلیف کند ضمن اینکه در تمامی این موارد نیز نظرات ستاد کل نیروهای مسلح و نیازهای دفاعی کشور مد نظر قرار میگیرد.
کمالی از مسئولان غیرمرتبط خواست از اظهارنظر درباره قوانین سربازی خودداری کنند و افزود: گاهی اوقات اظهارات مسئولان غیرمرتبط با حوزه سربازی مشمولان را به اشتباه انداخته و باعث میشود که آنان نتوانند برنامه ریزی درستی برای سربازیشان انجام داده و وارد غیبت شوند.
کمالی در پایان از شهروندان خواست اخبار مربوط به سربازی را تنها از رسانههای معتبر و از زبان مسئولان ستاد کل نیروهای مسلح یا سازمان وظیفه عمومی ناجا پیگیری کنند.
به گزارش ایسنا، قشقاوی معاون وزیر امور خارجه کشورمان در سفری که اخیرا به نیویورک داشته از امکان خرید سربازی برای مشمولان ایرانی خارج از کشور که متولد سال 55 تا 68 هستند خبر داده و در عین حال گفته که دانشجویان ایرانی خارج از کشور میتوانند سه بار در سال وارد کشور شوند که این موضوع با تکذیب ستاد کل نیروهای مسلح رو به رو شد.