به گزارش میراث خبر ،اکوتوریسم و جاذبهها ـ تحولات عمیق سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی که با تشکیل امپراتوری صفوی در ایران به وجود آمد، در شهر و منطقه قزوین نمود بیشتری داشت و توانست حوزههای متنوع و گسترده معماری و شهرسازی را تحت تاثیر قرار داده و شکلگیری مکاتب هنری، فقهی، ادبی و علمی در آن روزگار را سرعت ببخشد و جنبشهای فکری و مذهبی گوناگونی را در اعمال جامعه ایرانی ایجاد کند.
سابقه سکونتگزینى و تمدن 9 هزار ساله، آثار باستانى و تاریخى چشمگیرى در قزوین بهوجود آورده است. کمبود آب در قزوین سابقه طولانى دارد و حتى ناصرخسرو در سفرنامه خود به آن اشاره کرده است.
از قرن پنجم هجرى، افراد خیر براى رفع کم آبى شهر اقدام به حفر قنات کردند، اما چون باز هم در تابستان کم آبى به وجود مىآمد، مردم ثروتمند و خیر در محلات مختلف به ساخت آب انبار پرداختند.
ساخت و وقف بیش از 130 بناى شکوهمند و پرهزینه براى انباشت و ذخیره آب در شهرى که از دیرباز به کمآبى شهرت داشته، افزون بر هزاران واحد آب انبار خانگى و دهها آبگیر کاروانسراهاى شهرى براى استفاده مسافران، قزوین را امروزه به شهر آبانبارها معروف کرده است.
ساخت آبانبارهاى متعدد در این شهر باعث شد همانطور که یزد به عنوان شهر بادگیرها معروف شد، قزوین نیز به عنوان شهر آب انبارها در اذهان مردم ایران شکل گیرد.
تنوع اقلیمى و قابلیتهاى آبى و خاکى استان، امکان کاشت انواع محصولات گرمسیرى و سردسیرى را فراهم کرده است.
این استان دارای آب و هوای متنوعی در طیف بیابانی، نیمه بیابانی، سرد و معتدل کوهستانی و گرم و نیمه مرطوب است.
در مجموع استان قزوین، منطقهای با تنوع آب و هوایی بسیار است و همین مهم از جمله عوامل جذب گردشگران در این ناحیه محسوب میشود.