به گزارش مهر، نجمه رمدانی، مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان گفت: از محصولاتی که در چرخه توسعه صادرات غیرنفتی جایگاه ارزنده ای دارند، خشکبار است که به دلیل ارزآوری بالا، جزء محصولات فوق استراتژیک محسوب میشود.
وی افزود: عوامل مختلفی در افزایش کیفیت خشکبار دخالت دارند که بخشی مربوط به وضعیت جغرافیایی، آب و خاک و شرایط اقلیمی است، اما نحوه برداشت، حمل و نقل و نگهداری محصول تازه، فرایندهای فرآوری خشکبار مانند شستشو، پوست گیری و بستهبندی نیز در حفظ کیفیت این محصولات مؤثر هستند.
وی ادامه داد: بر اساس آمار اعلام شده، در حال حاضر بیشترین سهم تجارت پسته و گردو در اختیار آمریکا، خرما در اختیار پاکستان و مصر و کشمش در اختیار ترکیه است. این در حالی است که ایران در رده سوم تولید گردو بعد از آمریکا و چین قرار دارد.
رمدانی با بیان این که ایران تنها نیم درصد از سهم تجارت جهانی تولید محصول گردو را در اختیار دارد، اظهار داشت: جایگاه ایران در این حوزه یازدهم است. یکی از دلایل عمده این تضاد، ضعف در کیفیت بستهبندی است که با ارتقای کیفیت بستهبندی، ارزش افزوده گردوی ایران در بازارهای جهانی افزایش پیدا کرده و میتوان ارزآوری خوبی از صادرات این محصول ارزشمند بدست آورد.
مدیرعامل شرکت دانش بنیان عنوان کرد: به دلیل اهمیت کیفیت محصولات صادراتی در جریان رقابت با محصولات کشورهای دیگر، بررسی و توجه به دلایل افت کیفیت و در نتیجه کاهش سهم صادرات خشکبار ایران از بازار تجارت جهانی این محصول ضروری است.
وی در خصوص نانو پوشش تولید شده در این شرکت گفت: پوشش تولید شده باعث میشود که ارزش تغذیهای گردو حفظ شود.
همچنین این نانوپوشش عامل نگهدارنده مناسبی برای جلوگیری از رشد نسبی کپک و مخمر در مدت زمان نگهداری است.
رمدانی اظهار داشت: با استفاده از این نانوپوشش میتوان یقین پیدا کرد که از کیفیت گردو به هیچ عنوان کاسته نمیشود.
این نانو پوشش ثبت اختراع شده است و دارای تائیدیه نانو مقیاس از ستاد توسعه فناوری نانو است.
تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۹۴ - ۰۶:۵۸
همشهری آنلاین: یک پژوهشگر ایرانی موفق شد نانو پوششهایی بسازد که به صورت صددرصدی زیست تخریبپذیر هستند و برای بستهبندی گردو مورد استفاده قرار میگیرد.