به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، این تفاهمنامه به امضای سید محمد بهشتی رئیس ایکوم ایران و رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و گورجیان رئیس ایکوم ارمنستان و رئیس موزه ارگونی ایروان رسید.
براساس این تفاهم نامه دوطرف متعهد شدند نمایشگاهها و دورههای آموزشی مربوط به میراث فرهنگی در دوکشور برگزار کنند.
سیدمحمد بهشتی در مراسم گشایش نمایشگاه عکس تخت جمشید که روز شنبه و به مناسبت روز ایکوم دراروپا درسایت تاریخی ارگونی ایروان برگزار شد بر اهمیت پیشینه تاریخی ایران و ارمنستان و نقش آن در گسترش همکاریهای دوجانبه به ویژه درزمینه های فرهنگی تاکید کرد.
رئیس ایکوم ایران و پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، تخت جمشید را میراث مشترک دو کشور دانست و به بیان مفهوم و معنی معنوی همسایگی پرداخت.
بنا به این گزارش احمد محیط طباطبایی قائم مقام ایکوم نیز درسخنانی گفت : نمایشگاهی ازتخت جمشید را به کشوری غریبه نیاوردهایم بلکه این نمایشگاه به ارامنه نیز تعلق دارد.
او خاطرنشان ساخت، دروازه ورودی تخت جمشید " پرسپولیس" نه به نام خدایی خاص یا نماد ملتی معین بلکه به نام دروازه ملل خوانده میشود.
علیرضا قلی نژاد عضو هیات امنای تخت جمشید و عضو هیات اجرایی ایکوم نیز در سخنانی با اشاره به وجوه مشترک معماری دو کشور به بیان موضوعات فنی برگزاری نمایشگاه پرداخت.
گورجیان رئیس ایکوم ارمنستان و موزه ارگونی، مدیرفرهنگی شهرداری ایروان و جمعی از اساتید معماری ارمنستان سخنانی درباره میراث مشترک دو کشور و همکاریهای بالقوه دوجانبه در زمینههای مختلف فرهنگی ایراد کردند.
گفتنی است عکسهای این نمایشگاه نشاندهنده تاثیر هنر اورارتویی در تخت جمشید است.
تصاویر مربوط به اقوام ارمنی هدیهآورنده که به صورت نقش برجسته در آپادانا وجود دارد نیز دراین نمایشگاه شرکت داده شده است.
ارمنیها سومین گروه هدیهآورنده نوروزی به تخت جمشید بودند، این گروه 3 نفره اسبی بایال و یراق آراسته و دم گرهخورده، سبویی با دسته عقاب بسیار آراسته که دسته پیش آن با نوعی آبریز مجهز بوده است را هدیه آورده بودند و توسط حاجبی پارسی هدایت میشدند.