به گزارش دويچه وله، آیا آدولف هیتلر، رهبر آلمان در دوران حکومت حزب ناسیونال سوسیالیسم واقعاً در آستانه پایان رسمی جنگ جهانی دوم خودکشی کرد؟ این پرسش تا کنون دغدغه تاریخنگاران غیرحرفهای، سازندگان فیلمهای تخیلی و طرفدار تئوریهای توطئه در سراسر جهان بوده است.
بنا به روایات تاریخی شناختهشده آدولف هیتلر به همراه همسرش اوا براون در ۳۰ آوریل ۱۹۴۵ در آستانه پایان جنگ جهانی دوم و تسلیم کامل آلمان دست به خودکشی زد. بنا به دستور هیتلر یکی از محافظان وی جنازه او و همسرش را در باغ کاخ صدراعظم آلمان در برلین سوزاند.
حال در آمریکا سازندگان یک مستند تلویزیونی برآنند ثابت کنند که هیتلر موفق به شکستن محاصره "ارتش سرخ" و فرار از برلین شده است. این مستند تلویزیونی در ۸ قسمت تهیه شده و قرار است با عنوان "فرار هیتلر، حقیقت یا افسانه" از اواسط ماه دسامبر امسال در آمریکا در "کانال هیستوری" به نمایش گذاشته شود.
در این مستند اشاره میشود که تیمی تحت ریاست رابرت بر، مامور سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) و نویسنده کتابهای تاریخی وظیفه بررسی فرار احتمالی هیتلر در کشورهای مختلف را بر عهده داشته است.
رابرت بر از سال ۱۹۷۶ تا ۱۹۹۷ مامور سازمان سیا در کشورهای مختلف، بهویژه در خاورمیانه بوده و به چند زبان از جمله عربی و فارسی تسلط دارد. در این مستند تاکید میشود که مدارک به دستآمده "جعلی" نیستند و ردپای هیتلر پس از خروج از برلین با "روشهای مدرن و دقیق" پیگیری شده است.
- استفاده از اسناد محرمانه افبیآی
به گفته سازندگان این مستند، ادعای "فرار هیتلر مبتنی بر صدها مدرک و سندی" است که از پروندههای محرمانه پلیس فدرال آمریکا (افبیآی) به دست آمده است. اسناد محرمانه افبیآی نشان میدهند که هیتلر پس از فرار از آلمان در کشورهای مختلف از جمله در آرژانتین و برزیل اقامت داشته است.
برخی از صحنههای این مستند در برلین و در تونلهای باقیمانده از زمان جنگ جهانی دوم در پایتخت آلمان تهیه شدهاند. میدان دیدنی و نوساز "پوتسدامر" و فرودگاه تعطیل شده تمپلهوف از جمله محلهای فیلمبرداری این مستند هستند.
کاخ صدراعظم آلمان پیش از شکست این کشور در میدان "پوتسدامر" شهر برلین قرار داشت که در پی حمله ارتش سرخ به شدت آسیب دید. بقایای این ساختمان سرانجام پس از تقسیم آلمان و شهر برلین و شکلگیری حکومت کمونیستی در بخش شرقی این کشور به کلی منهدم شد. اما بخشهای بزرگی از تونلهای زیرزمینی دستنخورده ماندند و پس از وحدت دو آلمان درهای ورود به قسمتهایی از این تونلها بر روی علاقمندان گشوده شد.
در این مستند نیز به وجود تونلی که کاخ صدراعظم آلمان و "پناهگاه پیشوا" را به فرودگاه تمپلهوف متصل میکرده است، اشاره میشود.
شبکه تلویزیونی "هیستوری" (تاریخ) اعلام کرده است که برخی فرستندههای تلویزیونی و شبکههای اینترنتی نیز به طور همزمان این مستند را پخش خواهند کرد.