به گزارش ایسنا، اختتامیه هفتمین سمپوزیوم بینالمللی مجسمهسازی با حضور احمد مسجدجامعی - عضو شورای شهر تهران -، علی مرادخانی - معاون امور هنری وزارت ارشاد -، سیدمحمدجواد شوشتری - مشاور و مدیرکل دفتر شهرداری تهران -، باقر صاد - معاونت خدمات شهری -، عیسی علیزاده - رئیس سازمان زیباسازی شهرداری تهران - و برزین ضرغامی - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی تهران - برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، باقر صاد گفت: در ایام محرم، شاهد هنرنمایی یکی از بندگان خاص خدا در صحنه نبرد با ظلم و ظالم بودیم و باید از آن، درس آزادگی و آزادگی بگیریم.
معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران افزود: امیدوارم فعالیتهای هنرمندان و دانشجویان مجسمهساز فقط به سمپوزیومها محدود نشود، بلکه در طول سال و بهصورت دائمی با راهاندازی کارگاههایی، این افراد به هنرنمایی بپردازند.
سیدمجتبی موسوی - دبیر سمپوزیوم مجسمهسازی تهران - این رویداد را برندی مهم در عرصه ملی و بینالمللی دانست و از این که این سمپوزیوم در میان 30 سمپوزیوم کلان دنیا ثبت شده است، اظهار خرسندی کرد.
او به آغاز کار دبیرخانه دوره بعد سمپوزیوم مجسمهسازی تقریبا بلافاصله پس از تمام شدن کار هفتمین دوره اشاره کرد و گفت: در کمتر از یک سال دیگر و در نیمه اول سال آینده، شاهد برگزاری دوره هشتم سمپوزیوم خواهیم بود.
در بخش دیگری از این مراسم، احمد مسجدجامعی با بیان اینکه فضای شهری تهران از نظر مجسمه، فقیر است، اظهار کرد: از مدیران شهری و مسؤولان میخواهم تا فضاهای باغمانندی را بهعنوان باغ مجسمه در نظر بگیرند تا در آنها مجسمهها بهتر دیده شوند.
این عضور شورای شهر تهران همچنین با اشاره به پیشینه ایران در مجسمهسازی با متریال آهنگ و سنگ، نمادهای تراشیدهشده روی تخت جمشید را مثال زد و با اشاره به لزوم قدردانی از هنرمندان، از بهرهبرداری از موزهی دیگری به نام استاد علیاکبر صنعتی در میدان امام خمینی (ره) تهران خبر داد.
در این مراسم، از میان 23 نفر شرکتکننده اصلی در دو بخش سنگ و آهن، نفرات برگزیده توسط هیئت داوران انتخاب و تقدیر شدند.
همچنین این دوره از سمپوزیوم مجسمهسازی یک بخش اثر برگزیده از نگاه مردمی نیز داشت که فرزین هدایتزاده توانست بیشترین رأی را در این بخش کسب کند.
در بخش سنگ، شهریار رضایی شایسته تقدیر دانسته شد و مشترکا مهدی سیفی و استافانو گراتارولا از ایتالیا موفق به کسب مقام دوم این دوره از سمپوزیوم مجسمه سازی شدند. همچنین مقام اول این بخش به سودونگ چو از کره جنوبی و مینگ شنگ وو از تایوان رسید.
هیئت داوران در بخش آهن، آثار آنتونیا فدخولنا از کشور روسیه و تیری فریرا از پرتغال را شایسته تقدیر معرفی کردند. جایگاه سوم برگزیدهای نداشت و جایزه رتبه دوم به امیر وفایی رسید. همچنین شرکتکننده اهل پرو - پل گیولن - جایگاه نخست را در این بخش کسب کرد.
به گزارش خبرنگار ایسنا، در این دوره از سمپوزیوم 33 هنرمند به هنرنمایی پرداختند. در بخش اصلی 23 هنرمند و در بخش دانشجویی 10 هنرمند حضور داشتند که در بخش سنگ 9 هنرمند خارجی و 5 هنرمند ایرانی و در بخش آهن 5 هنرمند خارجی و 4 هنرمند ایرانی شرکت داشتند.
آثار این دوره از سمپوزیوم مجسمهسازی توسط اکثم عبدالحمید، کوروش گلناری و محمدرضا یزدی داوری شدند.
در بخش دیگری از این مراسم، با پخش بخشهایی از مستند زندگی استاد علیاکبر صنعتی (استاد فقید مجسمهسازی) و نیز اهدای لوحی به فرزندش، از فعالیتهای او تقدیر شد.
دبیر این سمپوزیوم نیز در سخنانی از حضور طاهر شیخالحکمایی بهعنوان هنرمند مهمان در کنار دیگر هنرمندان قدردانی کرد.
به گفته دبیر این سمپوزیوم، یکی از تفاوتهای دوره هفتم با دیگر دورهها فراخوان مسابقه عکاسی از سمپوزیوم بود که در بخشهای حرفهای و عمومی (غیرحرفهای) برگزار شد. از میان بیش از 1200 عکس، 3 اثر در هر بخش موفق به دریافت مقام و 2 اثر شایسته تقدیر شناخته شدند. آثار برگزیده و تقدیرشده همراه 40 عکس دیگر برای برپایی نمایشگاهی انتخاب شدند.
علیرضا قربانی، خواننده موسیقی سنتی - نیز با همراهی گروهی از نوازندگان به اجرای قطعاتی پرداخت.
به گزارش ایسنا، اختتامیه هفتمین دوره سمپوزیوم بینالمللی مجسمهسازی تهران شامگاه 24 مهرماه در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.