به گزارش ایسنا، محمد شمس دوشنبه 27 مهرماه در کارگاه آغاز طرح تدوین برنامه مدیریت جامع حوضه آبریز تالاب بینالمللی گاوخونی با بیان این که احیاء تالاب محقق نمیشود مگر این که راهکارها و ضرورتهای زیست بومی این منطقه مشخص شود، اظهار کرد: تالاب گاوخونی از ارزشهای ویژهای برخوردار است و در صورتی که در معرض تخریب قرار گیرد، استانداردهای زندگی، رفاه و معیشت مردم منطقه را تهدید میکند.
وی با اشاره به این که تالابها از جمله تالاب گاوخونی اصفهان از ارزشهای مهمی مانند گردشگری، اقتصادی و اجتماعی برخوردار است، افزود: تولید غلات در شرق اصفهان به شدت کاهش یافته و این در حالی است که شرق اصفهان در گذشته از انبارهای بزرگ غلات بوده است.
مدیر اجرایی طرح مطالعات احیاء تالاب گاوخونی با اشاره به این که تالاب گاوخونی به علل مختلف خشک و در معرض تخریب قرار گرفته است، گفت: پوشش گیاهی و علائم حیات از تالاب رخت بسته است.
شمس با اشاره به این که در رویکرد زیست بومی این طرح عناصر یک اکوسیستم از جمله انسانها و حیات کشاورزی مورد بررسی قرار میگیرد، خاطر نشان کرد: حاشیهنشینی و بیماریها در شرق اصفهان افزایش یافته و قیمت اراضی شرق اصفهان پایین آمده است همچنین کیفیت محصولات کشاورزی از جمله غلات به علت خشکی تالاب گاوخونی کم شده است.
وی با اشاره به این که مشکلات اصلی تالابهای ایران محدودیت شدید منابع آب، برنامهریزی بلندمدت بدون در نظر گرفتن نیاز آبی و خشکسالیهای پیاپی است، ادامه داد: وقتی اکوسیستمها به گونهای صحیح مدیریت نمیشوند باید شاهد چنین پیامدهایی باشیم.
مدیر اجرایی طرح مطالعات احیاء تالاب گاوخونی با اشاره به این که شرکت آب منطقهای، جهاد کشاورزی، محیط زیست و گردشگری صاحبان ذینفع از تالاب گاوخونی هستند، ادامه داد: راه حل نجات تالاب گاوخونی براساس تجارب جهانی در 50 سال اخیر و تجربه کشور در 10 سال اخیر تنها مدیریت نوین با رویکرد زیست بومی است.
شمس ادامه داد: یکی از اهداف این نشست تصمیمگیری جوامع محلی در صورت آگاه شدن از ارزشها و کارکردهای تالاب است به گونهای که مدیریت پایدار تالابها بیشتر مدنظر قرار گیرد.
تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۱
همشهری آنلاین: مدیر اجرایی طرح مطالعات احیاء تالاب گاوخونی گفت: راهحل نجات تالاب گاوخونی بر اساس تجارب جهانی در ۵۰ سال اخیر و تجربه کشور در ۱۰ سال اخیر تنها مدیریت نوین با رویکرد زیست بومی است.