با توجه به گزارشات کمیسیون پهنای باند سازمان ملل متحد، دسترسی به اینترنت در سال 2014 از 8.6% به 8.1% در سال 2015 کاهش یافته است.
نزدیک به 70 درصد از قبضها و آبونمانهای موبایل و اینترنت مربوط به آسیایه میانه و آمریکا است. بر اساس گزارشات کمیسیون پهنای باند سازمان ملل متحد، تا سال 2021 شصد در صد از مردم جهان باید آنلاین شوند.
شکاف بین ملتهای فقیر و غنی هنوز باقی است که میتواند یکی از دلایل عدم دسترسی کاربران به اینترنت باشد.
تنوع زیاد در زبانهای موجود در دنیا میتواند یکی دیگر از کاهش دسترسی به اینترنت باشد. به این دلیل که در آفریقا، آسیای جنوبی و هند تنوع زبانی زیاد است و در فضای اینترنت هنوز این زبانها وجود ندارد.
در فضای اینترنت بیشتر وب سایتها انگلیسی زبان هستند. زبانهایی مانند: اسپانیایی، آلمانی و فرانسوی کمتر از 5 درصد از وبسایتهای موجود در اینترنت را تشکیل میدهند.
وب سایتهایی با زبان هایی مانند: هندی و سواحلی کمتر از 0.1 در نت سهم دارند.
طبق مشاهدات اخیر 53 درصد از جمعیت دنیا به دانش نامه ویکی پدیا دسترسی دارند. شبکه اجتماعی اینترنت 40 زبان دیگر را به ویکی پدیا اضافه کرده است. با این وضعیت 80 در صد از مردم امکان دسترسی به ویکی پدیا با زبان خودشان را دارند.
وب سایتهای چند زبانه تنها راهی است که میتوان افزایش دسترسی به اینترنت را زیاد کرد.
در کشورهای فقیر، زنان نسبت به مردان 25 درصد کمتر دسترسی به اینترنت دارند. در آفریقا سیاه این شکاف به نزدیک 50 درصد رسیده است.
منبع: CNN