همشهری آنلاین: رئیس مجلس شورای اسلامی تخریب در فصل انتخابات را ضد مردم سالاری دانست و گفت: باید به موافقان دولت نیز اجازه داد که حرف خود را بزنند، تهمت زدن به هم و آزرده کردن دیگران رفتار غیراصولی در حکومت است.

به گزارش ایرنا، علی لاریجانی در شورای اداری استان البرز افزود: به طور مثال فردی درباره مسایل ملی نظری دارد ولی برخی دیگر آن فرد را خائن می دانند؛ این گونه نمی شود هم افزایی ایجاد کرد.

وی ادامه داد: این موضوع از نظر مردم سالاری مشکل دارد و کشوری که در آن مردم سالاری است باید تحمل بالایی درباره مسایل مختلف نیز در آن وجود داشته باشد.

لاریجانی با اشاره به نزدیکی انتخابات مجالس شورای اسلامی و خبرگان رهبری گفت: تخریب‌ها در فصل انتخابات، ضد مردم سالاری است از این رو مسایل حاشیه‌ای را باید در کشور کم کرد و نباید اختلاف نظرها به دشمنی کشیده شود.

وی افزود: آرای متفاوت در کشور خوب است، این گونه نمی‌شود که جلسات پنهانی تشکیل شود و در آن شب نامه پخش کرد و ناسزا گفت، این کارها باعث دشمنی و انقباض خاطر در جامعه می شود.

عضو شورای عالی امنیت ملی گفت: افتخار جمهوری اسلامی آن است که در آن مردم سالاری وجود دارد و افتخار می‌کنیم که همراه با مردم سالاری اخلاق و معنویت را رعایت می‌کنیم اما باید حیثیت یک مومن را رعایت کرد و متاسفانه طی چند سال اخیر این موضوع در کشور رایج شده به شکلی که استعدادها را در برابر هم قرار می‌دهند.

لاریجانی اظهارداشت: از نظر اسلامی و ملی اگر به شرایط کشور نگاه کنیم کشور احتیاج به مشی سالم تر، دینی تر و عاقلانه تر دارد حتی من در بین مراجع و علما ندیده ام که اگر انتقادی هم وجود داشته باشد پرده دری کنند و توهین صورت گیرد.

وی خاطرنشان کرد: این کارهایی که امروز در کشور انجام می شود روش‌هایی برگرفته از رفتار دیگر کشورها است که برای کشور ما مضر است و گاهی این مقدمات در حوزه اقتصادی کشور را از حرکت باز می‌دارد.

رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که برخی از مشکلات استان البرز اختصاصی و برخی دیگر در تمامی استان‌های کشور نیز به طور مشترک وجود دارد، اظهار داشت: باید با همدلی این مشکلات را حل کرد.

لاریجانی درباره پیشنهاد شهردار کرج برای تعیین سرفصلی جهت اجرای کارهای مدیریت شهری در برنامه ششم توسعه نیز گفت: منتظریم پیشنهاد مدونی توسط دیگر شهرداران شهرها برسد تا درباره آن فکری کنیم.

وی درباره استفاده دستگاه‌ها از اموال غیرمنقول جهت تهاتر و پرداخت بخشی از بدهی‌های خود نیز اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی با این موضوع موافق است.

رئیس دستگاه قانون گذاری درباره مشکلات کنونی کشور افزود: طی چند سال اخیر سختی‌های زیادی را تحمل کردیم و کشورهای دیگر فشارهای زیادی را به خصوص پس از تحریم ها به ما وارد کردند، سنگی انداخته بودند که کارمان به کندی پیش می رفت و سوءمدیریت نیز باعث افزایش این مشکلات شده بود.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که دستگاه های دولتی بدهی بسیار زیادی به بخش خصوصی دارند، ادامه داد: این بدهی ها ربطی به تحریم‌ها ندارد، یکی از وزرا به من گفت که بدهی زیادی به بخش خصوصی داریم. پس اگر به بخش خصوصی کمک نکنیم، بخش خصوصی نمی تواند رشد کند.

لاریجانی با بیان این که سهم سوءمدیریت در گذشته بیشتر از تحریم‌ها در ایجاد مشکلات بوده است، گفت: نتیجه این فشار به مردم، تورم بود که باعث شد آبادی کشور کند شده و نرخ رشد اقتصادی منفی شود که هنوز هم در رکود هستیم، البته در حال عبور از گردنه بوده و امیدواریم بعد از توافق هسته ای کشورهای دیگر هم عاقلانه عمل کنند تا شرایط برای آبادانی کشور محقق شود.

وی با تعبیر تحریم‌ها به سنگی بزرگ در رودخانه گفت: تحریم‌ها مانند سنگی بزرگ در رودخانه هستند که اگر آب کمی از کنار آن عبور کند، نمی توان از این آب رد شد اما اگر آب شدید باشد، از کناره‌های سنگ آب رد خواهد شد؛ به همین دلیل متاسفانه رودخانه اقتصاد کشور به صورت پرهیجان، آب ندارد تا بتواند از کنار تحریم ها عبور کند.

رئیس قوه مقننه با اشاره به منویات رهبر معظم انقلاب درباره اقتصاد مقاومتی و واسپاری اقتصاد به مردم گفت: این سخنان رهبر انقلاب بسیار مهم است ولی متاسفانه ما کمکی به بخش خصوصی نمی کنیم که باید بگویم مقداری از رسوبات جوگرایی که اول انقلاب وجود داشت، هنوز نیز وجود دارد.

لاریجانی افزود: آبادانی در کشور بدون حضور مردم، امکان پذیر نیست و نمی توانیم با اقتصاد دولتی پیشرفت کنیم.

وی با ابراز تاسف از این که هنوز قوانینی که در مجلس برای خروج از رکود تصویب شده اجرایی نشده است، گفت: در دو سال گذشته با سختی فراوانی در لایحه بودجه بندی آوردیم که به دولت اجازه می داد طرح‌ها را به بخش خصوصی واگذار کنند اما هنوز این موضوع اجرا نشده و نمی‌دانم وقتی که رکود است، چرا طرح‌ها اجرا نمی شود.

رئیس قوه مقننه اظهار داشت: نباید بترسیم که این طرح‌ها را وگذار کنیم، در عین حال می توانیم بسیاری از پروژه‌های ورزشی و بهداشتی را واگذار کرد.