به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر، دكتر عليرضا جزيني قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر در مراسم امضاي تفاهمنامه با دانشگاه قران و حديث، گفت: ستاد مبارزه با مواد مخدر استراتژی متوازني دارد كه داراي پنج راهبرد اساسي مقابله، پیشگیری، درمان، صیانت و توانمندسازی است، و پيشگيري از اعتياد مهمترين راهبرد اين استراتژي است و در اولويت برنامههاي ستاد قرار دارد.
قائم مقام دبيركل ستاد به آمار اعتياد در قشر جوان كشور اشاره كرد و افزود: یک درصد دانشآموزان و 2.6 درصد (دو و شش دهم) دانشجویان، مصرفکننده موادمخدر هستند و با توجه به اينكه 67 درصد اين دانشجويان معتاد، اعلام كردهاند مصرف مواد مخدر را پیش از ورود به دانشگاه و در دوره متوسطه تجربه كردهاند، مراكز آموزشي نقش اساسي در پيشگيري از اعتياد دارند.
جزيني ادامه داد: در پيشگيري از سوء مصرف مواد مخدر و روانگردانها، چهار كانون هدف يعني مراكز آموزشي شامل مدارس و دانشگاهها، محيطهاي كاري شامل محيطهاي صنعتي، اداري و پادگانها، محلات و خانواده براي مصونسازي افراد سالم كشور در نظر گرفته شده است.
وي تصريح كرد: به دليل تغيير رويكرد مصرف مواد مخدر، جامعه هدف ما در حوزه پيشگيري از اعتياد، قشر جوان كشور است، از طرفي بيشترين طيف مصرف كننده مواد مخدر، جوانان هستند.
قائم مقام دبيركل ستاد با بيان اينكه ريتالين آغازگر اعتياد رواني است، گفت: در برخي آرايشگاههاي به بانوان قرصهاي لاغری ارائه ميكنند و اين در حاليست كه اين آگاهي را ندارند كه ريتالين عوارض جبرانناپذيري برايشان به دنبال دارد.
جزيني با بيان اينكه ساخت و سوء مصرف مواد محرك از نوع آمفتامین در دنيا رو به تزاید است، گفت: مواد مخدر صنعتي ظرف 6 ساعت ساخته ميشود و مواد سنتي نياز به كشت و زمان زيادي دارد، به اين دليل سودگران مرگ به دنبال ساخت و ساز مواد صنعتي هستند.
وي افزود: رهبر معظم انقلاب در سخنان خود بارها اشاره داشتهاند كه مواد مخدر فرهنگ صادراتي غرب است و نسل جوان را به سمت نابودي ميبرد.