به گزارش ايرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، توسک روز دوشنبه در بیست و ششمین سالگرد فروپاشی دیوار برلین، آلمان و شخص آنگلا مرکل صدراعظم این کشور را نمونه ای از بهترین ارزش های اروپا توصیف کرد و افزود: آنهایی که باور دارند آلمان کشوری بسیار باز، تحمل پذیر و آزاد است، فراموش کرده اند وظیفه خود را در قبال تاریخ غم انگیز ما انجام دهند.
وی اضافه کرد: کشورهای اروپایی باید همبستگی خود را با آلمان در دوران آزمون دشوار کنونی نشان دهند. آلمان از سوی دیگر باید این موضوع را درک کند که این کشور در مقابل نه تنها «پیام اخلاقی اش»، بلکه همه جامعه سیاسی اروپا مسئول است.
توسک از آلمان خواست با کمک به حفظ و حراست از مرزهای خارجی اروپا، رهبری قوی خود را نشان دهد.
وی خواستار اصلاح سیاست مهاجرت اروپا شد و هشدار داد که منطقه شنگن که مسافرت بدون روادید را امکان پذیر می کند، در صورت تقویت نشدن مرزهای خارجی اروپا به خطر خواهد افتاد.
رئیس شورای اروپا افزود: در مقابله با هجوم بی سابقه مهاجران به اروپا، باید به زبان ساده بگوییم که اروپا نمی تواند پذیرای همه کسانی باشد که می خواهند به قاره ما بیایند. از آنجایی که آلمان کشور مرزی و ورودی در اروپا نیست، مسئولیت در مرحله نخست بر عهده سایر کشورهاست اما همه چشم ها به آلمان دوخته شده و نظاره گر پیام هایی هستند که از برلین ارسال می شود.
آلمان به دلیل ورود بی سابقه مهاجران و پناهجویان بیشترین فشار را در بحران مهاجرت تحمل کرده است. مرکل به دلیل سیاست درهای بازش مورد انتقاد طرفداران سیاست ضد مهاجرت قرار گرفته است.
رهبران اتحادیه اروپا روز چهارشنبه با سران آفریقا درباره نحوه کنترل سیل مهاجران گفت و گو خواهند کرد. توسک نشست غیررسمی با سران اتحادیه اروپا درباره بحران مهاجرت در روز پنج شنبه را خواستار شده است.
کمیساریای عالی پناهجویان سازمان ملل متحد اعلام کرده است از ابتدای سال جاری میلادی بیش از 700 هزار آواره از طریق مدیترانه وارد اروپا شده اند و از این تعداد سه هزار و 210 نفر در دریا جان باخته و یا ناپدید شده اند.
- وزیر امور خارجه آلمان از نبود وحدت در اتحادیه اروپا ابراز تاسف کرد
از سوي ديگر فرانک والتر اشتاین مایر وزیر امور خارجه آلمان از نبود وحدت در اتحادیه اروپا در مقابله با بحران پناهجویان ابراز تاسف کرد و از شرکای آلمان در این اتحادیه خواست در پذیرش پناهجویان و آوارگان، اتحاد بیشتری از خود نشان دهد.
به گزارش ایرنا، اشتاین مایر روز سه شنبه در سخنانی در مراسم گشایش همایش امنیت بین المللی در برلین گفت: حق پناهندگی، نه تنها حق اولیه آلمان، بلکه تا جایی که به یاد دارم حق اولیه اروپایی هاست. این قابل قبول نیست که فقط چهار یا پنج کشور اتحادیه اروپا 90 درصد از پناهجویان را بپذیرند.
وزیر امور خارجه آلمان افزود: اتحادیه اروپا به ایجاد سازوکاری پایدار برای توزیع عادلانه آوارگان و پناهجویان نیاز دارد و در زمینه نحوه مدیریت بحران مهاجرت به نقطه عطف حساسی رسیده است.
در حالی که انتظار می رود آلمان تا پایان امسال با هزینه بیش از 10 میلیارد یورو، میزبان یک میلیون آواره و پناهجو باشد، بسیاری از کشورها به ویژه کشورهای شرق اروپا از باز کردن مرزهای خود به روی سیل مهاجران خودداری می کنند.
روز دوشنبه در نشست اضطراری اتحادیه اروپا با موضوع بحران پناهجویان که در بروکسل برگزار شد، وزیران کشور این اتحادیه درباره تخصیص کمک های مالی و بشردوستانه بیشتر به آوارگان گفت و گو کردند.
کشورهای عضو اتحادیه اروپا، تاکنون 1.8 میلیارد یورو برای این صندوق جمع آوری کرده اند.
رئیس آژانس اروپایی نظارت بر مرزهای شنگن (فرانتکس) پیشتر از ثبت 800 هزار ورود غیرقانونی به اروپا در سال جاری میلادی خبر داد.
همچنین کمیساریای عالی پناهجویان سازمان ملل متحد اعلام کرده است از ابتدای سال جاری میلادی بیش از 700 هزار آواره از طریق مدیترانه وارد اروپا شده اند و از این تعداد سه هزار و 210 نفر در دریا جان باخته و یا ناپدید شده اند.