به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، علیرضا حسنزاده رییس پژوهشکده مردمشناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با اعلام این خبر هدف از برگزاری این همایش را نشان دادن جایگاه برجسته فرهنگ و تمدن ایران در شکلبخشی به فرهنگ و مفهوم صلح و همزیستی انسانها در طول تاریخ که در عنصر برجسته نوروز متجلی است، اعلام کرد.
وی اظهار داشت: همایش نوروز میراث صلح و دوستی بر پایه 9 محور برپا خواهد شد و علاقمندان میتوانند مقالات خود را بر اساس این محورها به دبیرخانه علمی همایش ارسال دارند.
او این محورها را به شرح زیر اعلام کرد:
1.جایگاه صلح و همزیستی انسانها، اقوام و ملل در سنتها و آیینها، نظام فلسفی و جهانشناختی نوروز
2. جایگاه صلح و همزیستی انسانها، اقوام و ملل در میراث روایی، اساطیر، افسانهها و روایتهای نوروزی
3. تنوع فرهنگی و وحدت ملی و منطقهای (فرا ملی) با تاکید بر مفهوم صلح و همزیستی در نوروز
4. هنرهای مردمی نوروز و جایگاه صلح و همزیستی در آن
5. جایگاه نوروز در اسلام و نقش آن در ایجاد وفاق فرهنگی، صلح و همزیستی انسانها، اقوام و ملل
6.جلوههای نوروزی ادبیات پارسی و مفهوم و بنمایه صلح و همزیستی
7.نوروز و دیپلماسی فرهنگی صلح و همزیستی ملل
8.نوروز و روابط فرهنگی و تاریخی ملتهای حوزه نوروز
9.نوروز و گفتمان حفظ محیط زیست و صلح
به گفته حسنزاده محققان و پژوهشگران علاقمند به شرکت در این همایش میتوانند چکیده مقالات را تا 30 آذرماه حداکثر در 500 کلمه و اصل مقالات را تا پایان دیماه 1394 حداکثر در 5000 کلمه به دبیرخانه همایش به آدرس الکترونیکی noruz.solh@gmail.com ارسال کنند.
علاقمندان میتوانند برای دریافت اطلاعات بیشتر به بخش فراخوان سایت پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری مراجعه و در صورت نیاز سوالات خود را با نشانی الکترونیکی anthropologicalresearchcenter@gmail.com و یا شماره تلفن 667364520 داخلی 252 یا 258 مطرح کنند.
همایش ملی "نوروز، میراث صلح و دوستی" با حمایت معاونت توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی، توسط پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری (پژوهشکده مردمشناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری به عنوان دبیرخانه علمی) با همکاری مدیریت ثبت معاونت میراث فرهنگی، بنیاد ایرانشناسی، مرکز اسناد فرهنگی آسیا (پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی)، شورای فرهنگ عمومی، مرکز مطالعات فرهنگ عامه صدا و سیما، موسسه فرهنگی اکو، موزه ملی ایران، اداره کل موزهها و اموال منقول فرهنگی تاریخی، موزه ملی، موزه قران، پژوهشکدهها و گروههای علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، مرکز میراث ناملموس تهران، ایکوم، مدیریت ارتباطات و روابط بینالملل پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و ... برگزار خواهد شد.
گفتنی است، تاکنون سه همایش توسط سازمان میراث فرهنگی در زمینه نوروز شامل همایش ملی نوروز در سال 1379 در شیراز (پژوهشکده مردمشناسی معاونت پژوهشی سازمان میراث فرهنگی)، همایش منطقهای و بینالمللی نوروز در سال 1380 در ارگ بم کرمان (پژوهشکده مردمشناسی معاونت پژوهشی سازمان میراث فرهنگی و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان) و همایش بینالمللی نوروز در فروردینماه 1388 در تهران (سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری) برگزار شده است.