به گزارش ایسنا، با وجود رکود عمیق بازار سرمایه از ابتدای سال تاکنون و به تبع آن ریزش تمامی متغیرهای بازار، برخی سهامداران در این شرایط منفی سودهای سرشاری کسب کردند.
بررسیها از سهامداران خوش شانس بورس تهران نشان میدهد که در شرایطی که اکثر گروههای مطرح بازار با ریزش شدید قیمتها مواجه شده و با رکود عمیق دست و پنجه نرم میکنند و در وضعیت نامناسبی هستند، برخی از سهامداران بازدهی قابل توجهی را در سه ماه اخیر نصیب همراهان خود کردند و در مقابل افت شدید قیمتها سودهای جالبی شناسایی کردند.
بر این اساس در مقابل زیان صنایع مختلف بورسی، تعدادی از صنایع در سه ماه اخیر میانگین بازدهی خود را افزایش داده و با رشد قابل توجهی مواجه شدند، به طوری که به دلیل شرایط رکودی و ادامه ابهامات سیاسی و اقتصادی، در سه ماه اخیر تنها 9 صنعت با بازدهی مثبت مواجه شدند و بقیه گروهها، سهامداران خود را ناراضی کردند.
اما این 9 صنعت چه گروههایی هستند که در شرایط رکودی بورس توانستند بازدهی قابل قبولی نصیب همراهان خود کنند؟
بررسیها از وضعیت سهامداران خوششانس بورس نشان میدهد که در این مدت به دلیل شرایط خاص بورس و ادامه ابهامات در صنایع بزرگ و مهم بازار، اکثر سهامدارانی که در تالار شیشهای باقی ماندهاند به سمت صنایع کوچک و کم ریسک رفتهاند تا با نوسان قیمتی بتوانند اندکی از زیانهای خود را پوشش دهند. به این ترتیب اولین گروه از سهامداران خوششانس بورس، سهامداران صنعت محصولات چرمی با حضور تنها یک شرکت هستند که با کسب سود 46 درصدی در سه ماه اخیر بیشترین سود را در میان سایر گروهها نصیب همراهان خود کردند. گروه دوم سهامداران شرکتهای قندی هستند که در شرایط رکودی و بیرمقی بورس همچنان مورد توجه اهالی تالار شیشهای قرار گرفتند و بدون توجیه منطقی روند صعودی خود را طی میکنند.
روند صعودی و تشکیل صفهای خرید برای صنعت شیرین بورس موجب شده است تا این گروه در سه ماه اخیر بازدهی 42 درصدی را کسب کرده و کام سهامداران خود را شیرین کند.
از دیگر سهامداران خوششانس بورس میتوان به سهامداران صنایع انتشار و چاپ و سایر معادن اشاره کرد، چرا که این سهامداران در سه ماه اخیر توانستد بازدهی 15 درصدی را از سرمایهگذاری در این صنایع کسب کنند و در رتبههای سوم و چهارم قرار گیرند. چاپ و انتشار با در اختیار داشتن یک شرکت و سایر معادن نیز با در اختیار داشتن تنها یک شرکت توانستند با تمایل سهامداران به سفتهبازی در گروههای کوچک با رشد مواجه شوند.
اما در میان این چهار صنعت که سودهای قابل توجهی نصیب همراهان خود کردند، صنایع رادیویی با شش درصد، زراعت 4.2 درصد، شیمیایی 3.5 درصد، مواد دارویی 2.8 درصد و یارانه با 2.6 درصد از گروههایی هستند که در این مدت با بازدهی مثبت مواجه شدند و اندکی سهامداران خود را خوشحال کردند.
در مقابل به دلیل ادامه رکود اقتصادی و مشکلات متعدد صنایع بورسی، صنایع بزرگ و مطرح بازار سرمایه با زیانهای هنگفت به کار خود پایان دادند، به طوری که در این مدت صنعت حفاری و استخراج نفت با زیان 27 درصدی مواجه شده و در قعر جدول قرار گرفته است. صنعت سایر مالی با در اختیار داشتن شرکتهای لیزینگی دومین صنعتی است که در سه ماه اخیر بیشترین زیان را به همراهان خود تحمیل کرده و با کسب زیان 21 درصدی در رتبه دوم جای گرفته است.
اما صنعت فرآوردههای نفتی، خودرو و فلزات اساسی که روزی لیدر بازار سرمایه بودند و با بازدهیهای قابل توجهی نصیب همراهان خود میکردند مدتها است که به دلیل مشکلات متعدد با بی اقبالی سهامداران و تشدید زیان آنها مواجه شدند، به طوری که صنعت فرآوردههای نفتی که شرکتهای پالایشگاهی را در اختیار دارد سومین صنعت با بازدهی منفی در سه ماه اخیر بوده که زیان 21 درصدی را در این مدت ثبت کرده است. صنعت خودرو با زیان 17 درصدی و فلزات اساسی با زیان 10 درصدی از صنایع مطرح بورس هستند که بیشترین زیان را در این مدت به همراهان خود تحمیل کردهاند.