به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، زینب فیض متخصص مستندگاری با شیوههای نوین گفت: امروزه در میراث فرهنگی کشورمان جایگاه سامانه فتوگرامتری پهباد به عنوان یک روش جدید با قابلیتهای منحصر به فرد در حال شکلگیری است.
به گفته وی این سیستم دارای ویژگیهایی است که میتواند بخش مهمی از حوزه تولید نقشه و تصاویر هوایی را به خود اختصاص دهد که با روشهای سنتی مقرون به صرفه نیست.
او خاطرنشان ساخت که در ماههای اخیر چندین کاوش باستانشناسی از این طریق مستندنگاری شده است که یکی از آنها کاوش نجاتبخشی کانی زیرین در منطقه سقز است.
علاقمندان میتوانند این فیلم را در بخش سامانه "صوت و تصویر" سایت پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری (richt.ir ) مشاهد کنند.
گفتنی است کاوش اضطراری نجاتبخشی در محوطه کانی زیرین نخستین کاوشی است که در آن یک گورستان مانایی در کنار محوطه مسکونی و کارگاه کاوش شده است.
علی هژبری سرپرست هیات کاوش در گورستان مانایی علیآباد سقز اعلام کرد که خانواری گسترده در کانی زیرین زندگی میکردند که به کار صنعت مشغول بوده و مردگانشان را نیز در کنار این محوطه دفن میکردند.
گمانهزنی به منظور تعیین عرصه و پیشنهاد حریم و کاوش در گورستان مانایی علیآباد سقز به کشف یک مدال با حروف لاتین، ظروف سفالی، ظروف مینیاتوری آیینی کوچک، خمره، تعدادی دستبند دوسره و ...منجر شد.