به گزارش روز جمعه ایرنا، خبرگزاری رسمی سوریه(سانا) نوشت پوتین در واکنش به سخنان اولاند که گفته بود، اسد جایی در آینده سوریه ندارد با بیان این که « از ارتش سوریه حمایت می کنیم»، خاطرنشان کرد: مردم سوریه باید درباره آینده این کشور تصمیم بگیرند نه کسانی که در برابر تروریسم رویکرد دوگانه و با داعش داد و ستد جنایتکارانه دارند و با آتش بازی می کنند.
ولادیمیر پوتین تصریح کرد: ازهیچ تلاشی برای تضمین عدم بازگشت تروریست ها به سوریه دریغ نمی ورزیم، باید درباره محموله های بشردوستانه که به سوریه ارسال می شود، هماهنگی صورت گیرد.
وی گفت که استقرار سامانه موشکی اس 400 ماموریتی برای سرنگون کردن جنگنده های دشمن است.
رییس جمهور روسیه با تاکید بر اینکه « حمله ترکیه به جنگنده روس را خیانت محسوب می کنیم»، افزود: اصلا به ذهن ما خطور نمی کرد جنگنده روسیه توسط کشوری که متحد خود محسوب می کردیم، هدف قرار گیرد.
پوتین با اشاره به ابراز همدردی رئیس جمهور فرانسه درباره کشته شدن خلبان جنگنده روس ، خاطرنشان کرد: ما با استفاده از سامانه ای که در اختیار سوریه قرار دادیم، شاهد بودیم ارتش سوریه در منطقه ای که جنگنده ما سرنگون شد عملیاتی انجام داد که کاملا موفقیت آمیز بود.
وی تاکید کرد: درحادثه سرنگون شدن جنگنده روسی، هیچ اقدام غیرقانونی از ما سرنزده ولی هنوز نمی دانیم که چرا ترکیه از پشت به ما خنجر زده است.
رئیس جمهور روسیه تصریح کرد: نیروهای مسلح روسیه و سوریه حمله به منطقه ای را که جنگنده روس در آن سرنگون شده است، افزایش داده اند.
- پوتین از همکاری آمریکا با ترکیه در ساقط کردن جنگنده روسی خبر داد
در همين حال، ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه از همکاری اطلاعاتی آمریکا با ترکیه قبل از اقدام این کشور در ساقط کردن جنگنده روسی سوخو 24 با شلیک موشک برفراز خاک سوریه خبر داد.
به گزارش ایرنا، روزنامه «ماسکوفسکی کامسامولتس» روسیه روز جمعه نوشت: پوتین در جریان مذاکرات پنجشنبه شب خود با «فرانسوا اولاند» رئیس جمهوری فرانسه گفت که آمریکا اطلاعات مربوط به محل قرار گرفتن بمب افکن سوخو 24 و ارتفاع آن را در سوریه به ترکیه داده بود.
پوتین سه شنبه گذشته در باره اقدام ترکیه که منجر به کشته شدن یک خلبان روسی شد، با هشدار به آنکارا اعلام کرد: همدست تروریست ها از پشت به ما خنجر زد، در حالیکه روسیه فداکارانه در حال مبارزه با تروریسم بین المللی است.
«سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه نیز اعلام کرده است که ساقط کردن هواپیمای روسی در حالیکه تجاوزی به خاک ترکیه انجام نداده بود، دسیسه برنامه ریزی شده است.
ترکیه اعلام کرده است که به هواپیمایی روسی پس از این که وارد حریم هوایی این کشور شد و پس از چند بار اخطار ، شلیک کرده است ، مسکو این موضوع را رد می کند و می گوید جنگنده اش در آسمان سوریه هدف قرار گرفته است.
واشنگتن و اعضای پیمان ناتو که آنکارا نیز در آن عضویت دارد، در نخستین لحظه بروز این واقعه و بدون اینکه گزارش مستندی از مسیر پرواز یا تجاوز احتمالی جنگنده روسی انتشار یابد، از اقدام ترکیه حمایت کردند.
روسیه در واکنش به ساقط کردن هواپیمای سوخو 24، افزون بر لغو دیدار سران و وزیران خارجه دو کشور، قطع کامل روابط نظامی، منع سفر شهروندان روس به ترکیه، توقف واردات گوشت و ترخیص کالاهای ترکیه ای، استقرار سامانه های پیشرفته ضدهوایی اس 300، 400و اعزام ناو پرقدرت موشک انداز ضد هوایی ماسکوا به سواحل مدیترانه روسیه را به اجر در آورده است.
اولاند پس از وقایع تروریستی چندی پیش در پایتخت فرانسه که حدود 130 کشته و 300 مجروح برجای گذاشت، برای بررسی راه های همکاری ضد تروریستی با روسیه اعلام آمادگی کرد که با پاسخ مثبت پوتین همراه شد، ولی براساس گزارش ها، مذاکرات شب گذشته بین سران دو کشور به نتیجه عملیاتی منجر نشده است.
- پوتین: همکاری روسیه با آمریکا در مبارزه با داعش مشروط خواهد بود
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، گفت کشورش برای مبارزه با داعش به همکاری با واشنگتن ادامه خواهد داد، اما اگر حادثه سرنگونی جنگنده این کشور توسط ترکیه تکرار شود، این همکاری به مخاطره خواهد افتاد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، پوتین که پنجشنبه شب، پس از دیدار با رئیس جمهوری فرانسه سخن می گفت، با اشاره به اقدام ترکیه در سرنگونی جنگنده روس، تاکید کرد که وی این کار را خیانت از جانب کشوری می داند که روسیه گمان می کرد دوست است.
رئیس جمهوری روسیه تاکید کرد: ما آماده همکاری با ائتلافی هستیم که از سوی ایالات متحده رهبری می شود. اما البته رخدادهایی مانند شلیک به جنگنده ما و مرگ افسرانمان، قطعا پذیرفتنی نیست.
پوتین که در کنار همتای فرانسوی اش در نشست مطبوعاتی سخن می گفت، یادآور شد: موضع ما این است که اگر این رخداد تکرار شود، ما هیچ نیازی به همکاری با هیچکس، هیچ ائتلاف و هیچ کشوری نخواهیم داشت.
ولادیمیر پوتین با اشاره به اینکه کشورش اطلاعات پروازهای عملیاتی خود برای حمله به تروریست ها را در اختیار واشنگتن گذاشته است، تلویحا آمریکا را شریک اقدام ترکیه در سرنگونی جنگنده روس دانست و گفت: ما چرا این اطلاعات را به آمریکا دادیم؟ آنها یا بر رفتار متحدان خود کنترل ندارند و یا اطلاعات را همه جا پخش می کنند.
پوتین همچنین در زمینه همکاری مسکو و پاریس نیز گفت که به ارتش روسیه دستور خواهد داد تا همکاری با فرانسه، از جمله در تبادل اطلاعات مربوط به هدف های نظامی را گسترش دهد.
وی گفت که این اقدام به عنوان بخشی از یک ائتلاف گسترده تر بین المللی خواهد بود که روسیه و غرب را شامل خواهد شد.
رئیس جمهوری روسیه درباره جزییات همکاری کشورش با فرانسه، گفت: ما درباره تعیین بخش هایی که می توانیم به آنها حمله کنیم، بخش هایی که باید از حمله هوایی خودداری کرد و درباره تبادل اطلاعات مختلف و نیز هماهنگیِ عملیات هایمان گفت و گو می کنیم.
پوتین همچنین گفت دو کشور فرانسه و روسیه قصد دارند از حمله به بخش هایی که در آن گروه هایی فعالند که با تروریسم می جنگند، پرهیز کنند.