به گزارش ایسنا، دکتر سورنا ستاری در نشست خبری که در هتل نیشکر اهواز برگزار شد، با بیان این که باید به منابع انسانی توجه شود، اظهار کرد: در استان خوزستان باید به نیروی انسانی توانمند اهمیت داده و زمینه حضور نخبگان فراهم شود و راههای انجام فعالیتهای پژوهشی و علمی برای آنها گشوده باشد. این اقدامات باید توسط بنیاد نخبگان در استان خوزستان پیگیری و انجام شود.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر راهکارهای دولت برای جلوگیری از خروج نخبگان از خوزستان به توجه به مشکلات و زمینه فعالیتهای نیروی انسانی در استان، گفت: در خوزستان 270 هزار دانشجو وجود دارد باید فرهنگ کارمند بودن را تغییر داد و فرهنگ کارآفرینی را ترویج کرد.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور ادامه داد: فرهنگ کارآفرینی در خوزستان کمرنگ است و به سابقه تاریخی مرتبط با نفت آن باز میگردد باید بخش خصوصی در ظرفیتهای ذاتی موجود در استان مانند نفت، گاز و کشاورزی ورود و ایدههای خود را تبدیل به ثروت کند.
ستاری با بیان این که شرکتهای دانش بنیان نیاز به زیرساختهای فرهنگی دارند، عنوان کرد: این شرکتها نیازی به زیرساختهای فیزیکی گسترده ندارند و برای راهاندازی آنها احتیاجی به هزینههای سنگین نیست این دانش است که آنها را به ثروت میرساند توسعه شرکتهای دانش بنیان مستلزم فرهنگسازی است.
وی با تصریح این که پژوهشگران دانشگاهی مورد حمایت قرار میگیرند و تسهیلات به آنها ارائه میشود، بیان کرد: تسهیلات لزومأ مادی نیست بلکه میتواند آموزشهایی باشد که ارائه میشود.
معاون علمی و فناوری رییسجمهور در مورد برنامههای مطرح شده در نشست روسای استانی بنیاد نخبگان، اظهار کرد: این نشستها جهت هماهنگی میان استانها در اجرای فعالیتهای بنیاد نخبگان برگزار میشود همچنین برنامههای حوزههای کارآفرینی و فرهنگی نیز مطرح و مورد بررسی قرار میگیرد. از سوی دیگر در کنار برگزاری این جلسات بازدیدهای استانی نیز انجام میشود.
ستاری ادامه داد: فعالیتهای پژوهشی و فناورانه در کشور رو به رشد است اما مهمترین مسئله فرهنگسازی است. تا دو سال پیش آشنایی جامعه با شرکتهای دانشبنیان محدود بود اما اکنون هزار و 900 شرکت دانش بنیان در کشور وجود دارد و بیش از هفت هزار میلیارد تومان از محل فروش محصولات دانشبنیان درآمد حاصل میشود همچنین توسعه این فعالیتها مورد تأکید تمام مقامات کشور است.
معاون علمی و فناوری رییسجمهور در پاسخ به این که گفته میشود خواستههای دانشگاهیان استان در سفر سال گذشته وی به اهواز محقق نشده است، گفت: این موضوع به این مسأله بستگی دارد که چگونه میخواهیم با هم کار کنیم؛ باید بررسی شود که چه مباحثی مطرح شد که محقق نشدند. البته هیچ موردی در این خصوص وجود ندارد که رسیدگی نشده باشد.
ستاری ادامه داد: در خصوص موارد جدید مطرح شده، آمادگی داریم تا در حوزه ریزگردها و مشکلاتی که مردم استان با آن مواجه هستند از قبیل مشکلات ریوی مشارکت داشته باشیم که از اولویتهای ماست البته این گونه نیست که در این حوزهها فعالیتی نبوده است بلکه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پروژههای متعددی در خصوص ریزگردها دارد اما با دانشگاههای استان کمتر فعالیت داشتهایم.
وی عنوان کرد: فعالیتهای پژوهشی در خوزستان حمایت میشود در استان بیش از 40 شرکت دانشبنیان وجود دارد. اگرچه نسبت به تمام استان این تعداد کم است و باید افزایش پیدا کند اما قطعأ این شرکتها مورد حمایت قرار میگیرند.
معاون علمی و فناوری رییسجمهور گفت: ارتباط با دانشگاه دو طرفه است جهتگیری دانشگاه باید به سمت پژوهش باشد و لزوما نباید برای این کار از بودجههای دولتی استفاده شود درصد قابل توجهی از درآمدهای دانشگاه باید از فعالیتهای دانش بنیان تأمین شود. دانشگاهها نباید متکی به بودجههای دولتی باشند زیرا نتیجه آن وضعیتی است که اکنون شاهد آن هستیم.
ستاری یادآور شد: اگر دانشگاههای خوزستان به این سمت حرکت کنند، میتوان مشکلات استان را برطرف کرد و در این راستا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آمادگی هرگونه سرمایهگذاری را دارد.
تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۸
همشهری آنلاین: معاون علمی و فناوری رییس جمهور با اعلام آمادگی این معاونت برای همکاری با دانشگاههای خوزستان در حوزههای ریزگردها و مشکلات مردم از قبیل مشکلات تنفسی ناشی از باران، این موضوعات را از اولویتهای معاونت عنوان کرد.