به گزارش تسنيم؛ مراسم رونمایی از تابلوی «روایت عاشورا» اثر استاد عباس قانع در کارگاه تجسمی حوزه هنری برگزار شد.
در ابتدای این مراسم مرتضی گودرزی دیباج مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری گفت: عباس قانع زمانی که در آلمان مشغول تحصیل بود دانش روز اروپا را فرا گرفت و بر آن مسلط شد و با دستاورد خوبی به ایران بازگشت. 40 سال پیش که به ایران بازمیگردد وضعیت معیشتی خود را از هنر جدا میکند یعنی راه درآمد مالیاش را از راهی جز هنر تامین میکند.
وی ادامه داد: قانع با ظرافتی هنرمندانه خطر معیشت در دوران کهنسالی را از خود دور میکند تا با خیالی آسوده به کارهای هنری بپردازد. قانع سالهاست که قبل از نماز صبح بیدار و تا هنگام طلوع آفتاب ذکر میگوید پس از آن ورزش و پیادهروی روزانه دارد. تخصص اصلیاش در زمینه مجسمهسازی اما در حیطه نقاشی هم کارهای ارزشمندی دارد که از نمونه آن همان تابلوی روایت عاشورا است که امروز رونمایی میشود. این هنرمند آثار ارشمند دیگری دارد که یکی درباره زندگی امام رضا(ع) و دیگری درباره معراج حضرت رسول(ص) است.
پس از صحبتهای گودرزی دیباج، عباس قانع در سخنانی گفت: از سال 1341 به آلمان رفتم و در رشته هنرهای تجسمی تحصیل کردم. آثار من شامل 4 بخش هستند که یکی تمثیلهای مسی مربوط به زمان دفاع مقدس، نقوش برجسته با مس، رنگ و روغن و سفال است.
وی تاکید کرد: نقش برجستههایی که با مس خلق کردم برمیگردد به آشنایی که من با فلز مس داشتم. پدرم نخستین کسی بود که کارخانه ذوب مس را به قزوین آورود و همین زمینه آشنایی من با مس را فراهم کرد. همچنین در زمینه رنگ و روغن حدود 200 تابلو دارم که یکی از این تابلوها همین روایت عاشورا است که امروز در اینجا میبینید. آثار من در بخش سفال هم مربوط به عامه مردم و حجمهای مختلف است.
قانع تاکید کرد: من نخستین کسی بودم که شاهنامه فردوسی را بر روی فلز مس به تصویر درآوردم.
این هنرمند در بخش دیگری از سخنانش درباره تابلوی «روایت عاشورا» گفت: در این تابلو حضور امام حسین(ع) در عرفات تا لحظه شهادت و پس از آن را روایت میکند. این در واقع بزرگترین پردهای است که واقعه عاشورا را به تصویر میکشد. از سال 1384 تا 1386به مدت دو سال بر روی این اثر کار کردم.
قانع درباره بخشهای مختلف نقاشی روایت عاشورا گفت: هر بخش به صورت یک سکانس واقعهای را روایت میکند و هدف من از این کار به اندیشه واداشتن مخاطبان است.
تابلوی «روایت عاشورا» هم اکنون و به مناسبت اربعین حسینی در کارگاه تجسمی حوزه هنری به نمایش درآمده و علاقهمندان میتوانند از آن بازدید کنند.