به گزارش ایرنا، وزارت خارجه روسیه در این بیانیه که روز شنبه انتشار یافت، با اشاره به ادامه بحران سیاسی و درگیری های مسلحانه در بسیاری از مناطق یمن، تاکید کرده است، «بیشترین درگیری ها در استان معارب، مناطق مرکزی و محدوده های مرزی یمن با عربستان سعودی و همزمان بمباران این کشور توسط هواپیماهای ائتلاف به رهبری عربستان سعودی بدون وقفه جریان دارد.»
وزارت خارجه روسیه با ابراز نگرانی از وضعیت کنونی افزوده است: در شرایط مناقشه نظامی در مناطق مختلف یمن، گسترش نفوذ شبکه های تروریستی و افراط گرایان در این کشور به شدت احساس می شود و اخبار موجود حاکی از افزایش فعالیت القاعده و داعش با اشغال مناطق جدیدی در این کشور است.
وزارت خارجه روسیه در ادامه بیانیه خود ضمن تاکید بر تداوم موضع این کشور برای حل و فصل سیاسی مسایل یمن و پایان دادن به درگیری های خونین، افزوده است: بحران کنونی راه حل نظامی ندارد و فقط با دستیابی به سازش ملی بر مبنای قطعنامه های شورای امنیت و توافق های به دست آمده در جریان مذاکرات طرف های مناقشه قابل حل است.
در این بیانیه همچنین آمده است: مسکو از ماموریت صلح جویانه «اسماعیل ولد شیخ احمد» نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور یمن و تلاش های وی در شرایط کنونی برای برگزاری نشست دیگری با حضور نیروهای سیاسی در ژنو حمایت می کند که باید بدون هر گونه پیش شرطی باشد و مسیر برقراری آتش بس پایدار و تثبیت حکومت را نیز هموار کند.
یمن پس از استعفای «عبدالربه منصور هادی» رئیس جمهوری موقت این کشور در برابر قیام مردمی و فرار به عربستان سعودی، صحنه درگیری های خونین میان طرفداران و مزدوران خارجی حامی وی و نیروهای انقلابی و ارتش این کشور شده است.
مناقشه یمن با مداخله نظامی عربستان سعودی و متحدانش که از اوایل سال جاری مناطق مختلف این کشور را به بهانه حمایت از منصور بمباران و هزاران نفر را به خاک و خون کشیده اند، تشدید و به مناقشه منطقه ای تبدیل شده است.
روسیه هرچند بارها اعلام کرده از حل و فصل سیاسی مسایل یمن حمایت می کند، اما تاکنون اقدام قابل توجهی که بتواند به مناقشه در این کشور پایان دهد انجام نداده است.
عربستان با ائتلاف 9 کشور عربی منطقه جز عمان و با همراهی آمریکا از ششم فروردین سال جاری حملات گسترده ای را علیه یمن آغاز کرد تا رئیس جمهوری مستعفی و فراری این کشور را به حاکمیت بازگرداند و از قدرت گرفتن انقلابی های یمن که امنیت شهرهای این کشور را تأمین می کنند، جلوگیری کند.
در حالی که این حمله ها سبب کشته و زخمی شدن هزاران یمنی به ویژه زنان و کودکان و آوارگی صدها هزار نفر شده و همچنین 80 درصد تأسیسات زیربنایی، خدماتی و درمانی این کشور را نابود کرده است، تاکنون هیچ اقدامی توسط جامعه جهانی و شورای امنیت سازمان ملل برای توقف بمباران های مداوم این کشور توسط عربستان سعودی و 8 کشور دیگر انجام نگرفته است.