هادی ابوی به ایسنا، گفت: با وجود تلاشهای بسیاری که برای پیگیری ثبتنام و ساماندهی کارگران متقاضی بیمه از طریق سامانه 30001633 صورت دادیم، متاسفانه کارگران رغبت چندانی به ثبتنام نشان ندادهاند و از سوی دیگر همکاری لازم برای اطلاعرسانی در این خصوص صورت نگرفت.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه کارگران بسیاری به شکل زیر پلهای و بدون برخورداری از بیمه تامین اجتماعی مشغول کار بودند تصمیم به راهاندازی این سامانه گرفتیم تا با ثبتنام کارگران نسبت به پیگیری وضعیت بیمه و خدمات درمانی آنها در اسرع وقت اقدام کنیم.
ابوی درباره آخرین اقدامات برای معرفی کارگران متقاضی بیمه به سازمان تامین اجتماعی اظهار کرد: در حال حاضر برنامهریزی کردهایم که کار را استان به استان و در مقیاس کوچکتر پیش ببریم و از طریق کانونهای عالی و انجمنهای صنفی هر استان اقدام کنیم.
به گفته وی، کانونهای استانی با توجه به مراجعات روزمره کارگران و ارتباط و تعاملی که با کارگران دارند، بهتر میتوانند به شناسایی و ساماندهی کارگران فاقد بیمه کمک کنند.
دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور در ادامه به الزامآور بودن شناسه ملی در تشکلهای کارگری اشاره کرد و گفت: برابر قانون تمام شرکتها، سازمانها، واحدهای اقتصادی و تجاری و تشکلها باید شناسه ملی تعریف شدهای داشته باشند که این شناسه، امکان کنترل و نظارت بر آنها را فراهم میکند.
وی افزود: یکی دیگر از کارکردهای شناسه ملی این است که بدون وجود آن، در هیچ بانکی حساب حقوقی برای نیروی کار باز نمیشود.
ابوی متذکر شد: در حال حاضر مشکلی که در خصوص اخذ شناسه ملی برای تشکلها پیش آمده این است که قبلا شناسه ملی توسط ادارات کار که تشکلها را ثبتنام میکردند داده میشد ولی اکنون تمام تشکلها از جمله تشکلها و انجمنهای صنفی کارگری باید مدارک و مستندات کلیه امور ثبتی، انتخابات و مجامع خود را به وزارت اقتصاد و دارایی ارائه بدهند تا بتوانند شناسه ملی دریافت کنند.
دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور افزود: قبلا این مدارک توسط ادارات کار هر شهر از طریق سایت گرفته میشد ولی رویه جدیدی که حاکم شده نوعی بیانضباطی و گرفتاری برای تشکلها به وجود آورده است در حالی که اگر کار به وزارت کار و مجموعه ادارات کار سپرده شود، بهتر است و کانونهای عالی استانی در بحث نظارت دچار مشکل نمیشوند.