همشهری آنلاین: نظرسنجی از تحلیلگران نفتی نشان می‌دهد قیمت نفت خام بعید است که در سال ۲۰۱۶ افزایش قابل ملاحظه‌ای داشته باشد.

به گزارش ایسنا، نظرسنجی رویترز از تحلیلگران بازار نفتی حاکی از آن است که به رغم کاهش احتمالی تولید خارج از اوپک، از آنجا که رشد تقاضای نفت بعید است که عرضه در حال افزایش از سوی کشورهای ایران و عراق را جذب کند، قیمت نفت در سال 2016 احتمالاً افزایش قابل توجهی نخواهد داشت.

نظرسنجی رویترز از 20 تحلیلگر نشان می‌دهد که متوسط قیمت نفت برنت در سال 2016 برابر با 52 دلار و 52 سنت در هر بشکه پیش‌بینی شده که 5 دلار و 43 سنت کمتر از نظرسنجی ماه قبل است. این هفتمین نظرسنجی ماهانه اوپک است که در آن تحلیلگران قیمت نفت را کاهش می‌دهند.

تحلیلگران در نظرسنجی ماه می پیش‌بینی کرده بودند که متوسط قیمت نفت برنت در سال 2016 برابر با 70 دلار و 90 سنت خواهد بود اما این پیش‌بینی را از آن زمان تاکنون کاهش داده‌اند.

این تحلیلگران می‌گویند که متوسط قیمت نفت آمریکا در سال 2016 برابر با 49 دلار و 75 سنت خواهد بود، در حالی که در ماه نوامبر آن را 53 دلار و 73 سنت پیش‌بینی کرده بودند. متوسط قیمت نفت آمریکا در سال 2015 حدود 48 دلار و 90 سنت بود.

13 نفر از 18 تحلیلگری که در نظرسنجی اخیر و همچنین نظرسنجی ماه نوامبر حضور داشتند، پیش‌بینی خود را درخصوص متوسط نفت برنت در سال 2016 کاهش داده‌اند. متوسط قیمت نفت برنت در سال گذشته میلادی 53 دلار و 79 سنت در هر بشکه بود.

بهای نفت پس از سقوط به پایین‌ترین سطح از اواسط سال 2004 در اواخر ماه دسامبر در محدوده پایین‌ترین سطح 11 سال گذشته داد و ستد شده است، چرا که تولید نزدیک به سطوح بی‌سابقه به نظر می‌رسد که باعث مازاد عرضه جهانی خواهد شد.

رائول پریتیانی، مدیر موسسه تحقیقاتی CRISIL می‌گوید: حتی اگر تولید کشورهای خارج از اوپک (آمریکا، برزیل و کانادا) در سال 2016 روزانه 600 تا 800 هزار بشکه در روز کاهش پیدا کند، افزایش تولید از سوی ایران و عراق همچنان بازار را در سال 2016 در وضعیت اشباع نگه خواهد داشت.

تحلیلگران گفته‌اند سطح بالای ذخایر نفتی می‌تواند تا سال 2017 ادامه داشته باشد چراکه مدتی طول می‌کشد تا تعادل در ذخایر برقرار شود.

پریتیانی افزود: رشد تقاضا تحت تاثیر رشد تقاضای چین، افزایش بهره‌وری در کشورهای عضو سازمان همکاری‌ اقتصادی و توسعه، جایگزینی از گاز طبیعی و برداشته شدن یارانه‌ها در کشورهای در حال توسعه قرار خواهد گرفت.

تحلیلگرانی که در این نظرسنجی حضور داشته‌اند درخصوص اینکه آیا قیمت‌های پایین نفت اوپک را به کاهش تولید مجبور خواهد کرد اتفاق‌نظر نداشتند، به طوری که تعدادی معتقد بودند اگر قیمت‌ها به زیر 30 دلار در هر بشکه برسد اوپک احتمالا اقداماتی را اتخاذ خواهد کرد، در حالی که دیگران گفته‌اند این سازمان تولید خود را کاهش نخواهد داد مگر اینکه تقاضا به شکل قابل توجهی سقوط کند.

توماس پوگ، تحلیلگر نفتی می‌گوید: تنها سناریویی که برای کاهش تولید اوپک منطقی به نظر می‌رسد، این است که تقاضا به شدت کاهش یابد، بنابراین یک رکود شدید در اقتصاد چین می‌تواند چنین نتیجه‌ای را در پی داشته باشد.

موسسه ABN آمرو تاکنون بالاترین پیش‌بینی را برای نفت برنت در سال 2016 داشته و قیمت آن را 65 دلار در هر بشکه برآورد کرده است. در حالی که موسسه نومیسما انرژی با پیش‌بینی قیمت 38 دلار و 8 سنتی برای نفت برنت پایین‌ترین برآورد را تاکنون داشته است.