مدیرعامل بورس کالای ایران اقدامات اجرایی انجام شده برای اجرای موفق ماده ۳۳ قانون افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی را در قالب طرح قیمت تضمینی اعلام کرد.

حامد سلطاني نژاد، با اشاره به ابلاغيه هيأت وزيران در ارديبهشت‌ماه امسال و جايگزيني سياست قيمت تضميني به جاي خريد تضميني در بازار 2محصول كنجاله سويا استان كرمانشاه و ذرت خوزستان گفت: معايب سيستم خريد تضميني دولت را بر آن داشت تا در قالب طرح قيمت تضميني، محصول كشاورزان به انبارهاي تحت نظارت بورس كالا تحويل و فروش محصول در قالب گواهي سپرده كالايي در بورس كالا انجام شود.

او با اشاره به اجراي موفق اين طرح در استان كرمانشاه طي نيمه نخست امسال، درباره عرضه ذرت استان خوزستان در پاييز و زمستان امسال گفت: از روز آغاز برداشت ذرت در استان خوزستان و انتقال آن به خشك كني‌ها و سپس انبارهاي تحت‌نظارت بورس كالاي ايران تا 13دي‌ماه 132هزار و 796تن ذرت از 5هزار و 817كشاورز ذرت كار خوزستاني در قالب گواهي سپرده كالايي در بورس كالاي ايران به فروش رفت و ارزش معاملات اين كالا در بورس از مرز 829ميليارد ريال گذشت. او گفت: خوشبختانه براساس اطلاعات موجود، در بازار معاملات محصول ذرت فعاليت قابل‌قبول بخش‌هاي خصوصي و تعاوني را در 2سوي عرضه و تقاضا شاهد هستيم.

  • عرضه محصولات كشاورزي به بازارهاي جهاني

مديرعامل بورس كالاي ايران با اشاره به مهم‌ترين منفعت اجراي سياست قيمت تضميني گفت: به‌علت استاندارد شدن محصولات و انبارهاي آنها، در دراز مدت با اجراي سياست قيمت تضميني در بورس كالا، كيفيت توليدات كشاورزي كشور بهبود يافته و اين محصولات آماده عرضه در بازارهاي جهاني مي‌شوند. بورس كالاي ايران مي‌تواند در زمينه صدور محصولات كشاورزي استاندارد ايراني پيشرو باشد.