پس ازسالها تحریم اقتصادی و انزوای بینالمللی، ایران قصد دارد یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان شود و پتانسیلهای آن بسیار فراتر از نفت است.
به گزارش گروه اقتصادی ایرنا، تارنمای شبکه تلویزیونی یاد شده نوشت، بر اساس برآورها، ارزش ذخایر عظیم معدنی ایران از قبیل مس، سنگ آهن، روی و سرب، حدود 700 میلیارد دلار است.
ربکا کلر، دانشمند و تحلیلگر فناوری شرکت گلوبال اینتلیجنس آمریکا واقع در تگزاس به فاکس نیوز گفت: ایران به طور باور نکردنی یک کشور غنی از منابع معدنی است.
وی افزود: به دلیل کیفیت بالای معادن ایران و هزینه بهره برداری نسبتا پایین آنها، پتانسیلها در این بخش قابل ملاحظه است.
ایران بیش از سه هزار معدن فعال دارد که اغلب در مالکیت خصوصی هستند. این معادن شامل مس، آهن و عناصر کمیاب خاکی سنگین هستند.
کلر با اشاره به پتانسیل معدنی ایران در نزدیکی مرز افغانستان و تمامی خط الراسی که وسط این کشور را میکاود گفت: معادن ایران در همه جای این کشور پراکندهاند.
وی ادامه داد: ایرانی ها همچنین از معادن عناصر خاکی کمیاب نیز بهره برداری می کنند، اما هنوز در مراحل اولیه آن هستند.
شرکت های بین المللی از نفتی گرفته تا خودروسازی در تکاپو هستند تا با بازگشایی اقتصاد تقریبا 80 میلیون نفری ایران، با این کشور روابط تجاری برقرار کنند. بیشتر تحریم های ایران لغو شدهاند.
در برخی بخش های اقتصادی، قراردادها آماده امضا هستند، اما در بخش هایی نیز مذاکرات در جریان است زیرا تعدادی از تحریمها که مرتبط با برنامه هستهای نبودند، به ویژه تحریمهای ایالات متحده آمریکا در مورد کالاهایی که میتواند برای مقاصد نظامی یا اطلاعاتی استفاده شود، همچنان پابرجا هستند.
در ایتالیا، دولت و شرکت های خصوصی بیش از 12 قرارداد در زمینه های صنعت فلزات، خدمات نفتی، حمل و نقل ریلی و کشتی سازی با ایران امضا کردند.
مهدی کرباسیان، معاون وزیرصنعت، معدن و تجارت ایران گفت: ایران امیدوار است در جریان سفر روحانی به ایتالیا، برنامه های سرمایه گذاری خود به ارزش تقریبا 5.4 میلیارد دلار را نهایی کند.
فاکس نیوزهمچنین به نقل ازخبرگزاری تسنیم نوشت، سرمایه گذاریهای مشترک در زنجیره تولید فولاد درجنوب ایران نیز از جمله قراردادهای منعقده با ایتالیا است.
این شبکه تلویزیونی همچنین به نقل از خبرگزاری ترند آذربایجان اعلام کرد، انتظار می رود تهران برای انجام فاز دوم پروژه سالکو، بزرگ ترین کارخانه ذوب آلومینیوم ایران، با ایتالیایی ها و چینی ها قرارداد ببندد.
حسن روحانی رئیس جمهور دیروز (چهارشنبه) در یک کنفرانس خبری در رم از شرکت های آمریکایی دعوت کرد برای سرمایه گذاری در ایران به رقبای اروپایی خود ملحق شوند و از همکاری های دوجانبه برد-برد منتفع شوند.
وی افزود: همکاری با ایالات متحده آمریکا ممکن است، اما کلید آن در واشنگتن قرار دارد نه در تهران.
روحانی امروز اظهارداشت: اگر سرمایه گذاران آمریکایی و مسوولان اقتصادی آمریکا بخواهند به ایران بیایند و سرمایه گذاری کنند، از نظر ما هیچ اشکالی ندارد.
رئیس جمهوری نسبتا میانه رو ایران که در سال 2013 از سوی مردم انتخاب شد، شب گذشته (چهارشنبه شب) عازم فرانسه شد و با امانوئل ماکرون، وزیر اقتصاد و گروهی از روسای شرکت های تجاری این کشور دیدار کرد.
در حالی که سود بالقوه بخش معدن ایران صدها میلیارد دلار برآورد می شود اما، دانشمندانی مانند کلر می گویند ممکن است بازگشت سرمایه گذاری در این بخش مدتی طول بکشد. کلر گفت: در بخش نفت ایران توانست بلافاصله صادرات خود را افزایش دهد و درآمد کسب کند، اما در بخش معدن، عملیات توسعه معادن و بازگشت سرمایه گذاریها زمان میبرد.
حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران عصر روز گذشته - چهارشنبه - در راس یک هیات بلند پایه وارد پاریس شد.
رئیس جمهوری ایران در دیدار روسای شرکت های مهم فرانسوی که با حضور وزیران امور خارجه و اقتصاد فرانسه برگزار شد، گفت: امروز با شرایط جدیدی که به دنبال توافق هسته ای حاصل شده، می توانیم حتی سطح همکاری های اقتصادی دو کشور را بیش از گذشته ارتقاء دهیم.
رئیس جمهوری ایران پیشتر از رم و واتیکان نیز دیدن کرده بود.