به گزارش ايرنا از بغداد، هفته پیش وقتی با 'خلیل عبدالله' نماینده پارلمان کویت در محل اجلاس بین المجالس در هتل الرشید بغداد گفت وگو می کردیم، این سوال را مطرح کرد که 'این روزها همه می گویند ضد داعش هستند، پس چه کسی به داعش کمک و سایر گروه های تروریستی را تغذیه می کند؟'
سوال جدی است و بسیاری از محافل سیاسی و رسانه ای در عراق به دنبال پاسخ های قانع کننده ای هستند.
'صوت الجالیه العراقیه' یک پایگاه خبری در عراق روز جمعه در واکنش به حملات گسترده رسانه ای به الحشدالشعبی می نویسد: این روزها الحشدالشعبی بصورت مستمر زیر حملات رسانه ای قرار گرفته و آن را میلیشیا توصیف و به اقدامات خشونت بار متهم می کنند و مدعی می شوند که این جریان ضد تروریستی ناب در منطقه غیر قانونی و خارج از کنترل دولت است.
این درحالی است که الحشد الشعبی تشکیلاتی زیر نظر فرمانده نیروهای مسلح عراق و سازمانی رسمی است و در مقابل شبکه های ضد الحشد الشعبی در منطقه حتی یک بار هم داعش را گروه تروریستی معرفی نکرده اند و از اصطلاح 'دولت اسلامی' برای آن استفاده می کنند.
به اعتقاد بسیاری از فعالان رسانه ای درعراق دیگر دم خروس این رسانه ها که از دولت های حامی تروریسم در منطقه تغذیه مالی می شوند، کاملا بیرون زده است.
سایت یاد شده ، از دو شبکه منطقه به صراحت نام می برد؛ الجزیره و العربیه و سپس چند برش از القائات این دو رسانه را یادآوری می کند.
به نوشته این پایگاه اطلاع رسانی ، این دو شبکه اخیرا بصورت انبوه القا می کنند که اهل سنت در برابر الحشد الشعبی بی دفاع است.
این رسانه، خط خبری الجزیره و العربیه را در این خصوص با تحریکات اخیر سفیر سعودی که الحشد الشعبی را فاقد مقبولیت دانسته بود، منطبق می داند و می نویسد: این شبکه در حالی که نیروهای امنیتی عراق هفته گذشته تعداد زیادی از عوامل حملات تروریستی در استان دیاله را دستگیر کردند و در عین حال مشخص شد که عوامل این حملات وابسته به داعش بوده اند، الحشد الشعبی را بی وقفه متهم ساختند.
عراقی ها این حملات رسانه ای را یک اقدام هدفمند و سازمان یافته تلقی می کنند که هدف آن نجات داعش است.
از جمله حملاتی که در دو روز گذشته علیه الحشد الشعبی صورت گرفته، مساله محاصره شهر فلوجه است که برخی جریان های در عراق مدعی شده اند که این شهر به واسطه محاصره در معرض قحطی و فاجعه انسانی قرار گرفته است.
این درحالی است که فرماندهی عملیات مشترک که زیر نظر وزیر دفاع از جریان اتحاد قوا ائتلاف بزرگ سنی های عراق می باشد،اعلام کرده که معابر امن برای خروج اهالی از فلوجه پیش بینی شده و همچنین از همین طریق کالا و مواد ضروری و غذایی به داخل شهر انتقال می یابد.
اما کارشناسان امنیتی و ناظران اوضاع عراق از یک منظر دیگر هم به مساله محاصره فلوجه نگاه می کنند و آن این است که چرا بعد از 8 ماه محاصره امروز صدایشان در آمده است؟
گروه تروریستی داعش اکنون بیش از 7 ماه است که در شهر فلوجه درمحاصره نیروهای عراقی قرار دارند؛ چرا اهالی این شهر برغم اعلام های مکرر به اهالی فلوجه مبنی بر خروج از شهر ، منطقه را ترک نکرده اند؟ آنها محاصره 8 ماهه را چگونه سپری کرده اند؟ چرا رسانه های طرفدار داعش تاکنون صدایشان در نیامده بود و اکنون که با آزادی الرمادی، همه چیز برای شکست نهایی داعش در فلوجه فراهم شده، به تکاپو افتاده اند؟
سوال جدی دیگری هم هست، چرا این رسانه ها در طول نزدیک به دو سالی که موصل و بسیاری از مناطق و شهرهای عراق در اشغال داعش قرار داشته است، نگران اهالی این شهرها نبوده اند؟ و چرا تاکنون حتی برای یک بار این گروه تروریستی را محکوم ندانسته اند؟
یک منبع امنیتی در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت، هدف این رسانه ها مردم فلوجه نیست. آنها دلشان برای مردم نمی سوزد چرا که این همه کشتار توسط داعش در داخل موصل صورت گرفته اما تاکنون یک واکنش نشان نداده اند.
وی گفت، ما حدود 7 ماهی است که بطور مکرر اهالی فلوجه را به ترک شهر فراخوانده ایم؛ هم با بلندگوهای قوی و هم از طریق پخش اعلامیه از طریق هوایی که نتیجه آن ترک شهر از سوی بخشی از جمعیت فلوجه بوده و بخشی هم مانده است.
این منبع با اشاره به اینکه همین حالا هم معابر امن برای خروج غیر نظامیان باز است ، گفت آنها نگران مردم نیستند بلکه نگران داعش هستند و به دنبال نجات این گروه تروریستی از تله فلوجه هستند.
وی تاکید کرد که همه فشار رسانه ای اخیر به الحشد الشعبی برای این است که عملیات آزاد سازی فلوجه را به تاخیر بیاندازند.
در همین حال برخی منابع نیز تحرکات سفیر سعودی در بغداد را در ساماندهی تلاش ها جهت حملات به الحشد الشعبی و سایر نیروهای عراقی از یک سو و دادن فرصت تنفس به داعش از دیگر سو بی تاثیر نمی دانند.
عراقی ها تحرکات اخیر رسانه ای را در چارچوب یک عملیات سنگین روانی بر روی نیروهای امنیتی الحشد الشعبی ارزیابی می کنند و گزارش سالانه دیده بان حقوق بشر علیه این نیروها را نیز درهمین چارچوب می دانند.
یک فعال رسانه ای در این خصوص می گفت، طنز ماجرا اینجاست که در این معادله نیروهایی متهم می شوند که در صحنه واقعی جنگ علیه داعش بس می برند و در مقابل دولت ها و رسانه هایی قرار دارند که آشکارا از گروه های تروریستی حمایت می کنند و جهان هنوز به قضاوت ننشسته است و برخی مجامع مانند دیده بان حقوق بشر نیز آشکارا جای مجرم و قربانی را عوض می کنند و این تراژدی اصلی ماجراست.