به گزارش ایرنا، آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی در مراسم گرامیداشت سالروز ورود امام خمینی(ره) به میهن که در فرودگاه مهرآباد برگزار شد، افزود: صلاحیت شخصیتی که شبیه به جدش امام (ره) است را تایید نکردند.
وی ادامه داد: شما صلاحیت خود را از کجا آوردید؟ چه کسی به شما اجازه داده قضاوت کنید ؟ چه کسی تریبون نماز جمعه و صدا و سیما را به شما داده است؟
وی تصریح کرد: اگر امام، نهضت امام و اراده عمومی مردم نبود هیچ کدام اینها نیز نبودند. هدیه بدی به بیت امام(ره) در زمانی که باید همه به هم تبریک بگوییم دادند که ان شاءالله خداوند از شما بگذرد و شما را ببخشد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت:باید بگذارید مردم به هر که میخواهند رای دهند. من که قدرتی ندارم که فشار بیاورم که در مورد تایید صلاحیتها تجدیدنظر شود.
آیت الله هاشمی رفسنجانی به مساله غدیرخم اشاره کرد و اظهارداشت: این حکم خدا بود که پیامبر (ص)، حضرت علی (ع) را برگزید ولی قبل از وفاتشان به حضرت توصیه کردند که حکومت حق تو است ولی ممکن است شرایطی شکل بگیرد که مردم نخواهند، در این صورت اگر نخواستند کار را به خودشان واگذار کن.
وی خاطرنشان کرد: هیچ کسی از حضرت علی (ع) محقتر نیست، اگر مردم نخواستند کسی نمیتواند باشد و این اصل روشن اجتماعی است.
عضو مجلس خبرگان رهبری همچنین به مساله رد صلاحیتها اشاره کرد و افزود: البته من هم عقیده دارم که نمیشود 12 هزار نفر با هم رقابت کنند اما راهش این است که از قبل قانونی بگذاریم و نه در جهت سیاسی بلکه در جهت واقعی صلاحیتها را مشخص کنیم.
هاشمی رفسنجانی ادامه داد: این که مردم اسم بنویسند و بگوییم نمیتوانیم احراز کنیم، معلوم است که چند نفر نمیتوانند پرونده چند هزار نفری را بررسی کنند.
وی اضافه کرد: بگذاریم مردم انتخاب کنند، افکار عمومی کمتر اشتباه میکند و اگر اشتباه کنند خودشان جبران خواهند کرد اما اگر انتخاب را به آنها تحمیل کنیم، شرارت و چیزی همچون آن پیش میآید.
- دستیابی به نقطه تعادلی در منطقه پس از برجام
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین به دستیابی کشور به نقطه تعادلی در منطقه در دوران پسابرجام اشاره کرد و گفت: امیدوارم این نقطه تعادلی که توسط تیم مذاکره کننده هستهای و هدایتها و شجاعت آقای روحانی و همچنین حمایتهای رهبر معظم انقلاب بدست آمده است، به سرانجام درستی برسد.
هاشمی رفسنجانی در بخش دیگری از سخنان خود اظهارداشت: عامل اصلی پیروزی انقلاب اسلامی لطف خدا در نزدیک کردن دلهای مردم به یکدیگر بود که به جز اقلیتی که منافعشان در وجود رژیم سابق بود، اکثریت مردم خواهان انقلاب بودند و لطف خدا دلهای مردم را به یکدیگر نزدیک کرد.
وی ادامه داد: مردم با وحدت به خیابانها آمدند و این مساله در سراسر کشور بود و حتی در روستاها هم شاهد راهپیماییهایی توسط مردم بودیم و در بسیاری از اوقات برخوردهایی صورت میگرفت و مردم قربانی میدادند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: تا زمانی که به مردم با وحدت به خیابان نیامدند ما نتوانستیم از شر رژیم بسیار خشن و آلوده پهلوی رهایی یابیم.
- نقش کسانی که دستی در انقلاب نداشتند در به وجود آمدن تفرقه
آیت الله هاشمی رفسنجانی افزود: در آن زمان زندانها پر از زندانی بود و این مردم بودند که انقلاب کردند. البته مقدمات آن را امام خمینی(ره) فراهم کرد و تحت شرایط رهبری امام، روحانیت، دانشگاه و بازار و همه اقشار مردم انقلاب کردند.
وی ادامه داد: مردم پس از انقلاب اسلامی دچار مشکلاتی شدند که به خاطر تفرقه بود؛ با وجود آنکه در زندانها و پیش از انقلاب در یک نقطه در دلهایمان وحدت داشتیم اما پس از انقلاب تفرقههایی ایجاد شد، آن مصائب، ترورها و گروهکها برسر انقلاب آمد و سپس هم که جنگ شد. ما نباید این مساله را فراموش کنیم و اگر زمانی تفرقهها عمیق شود نباید انتظار دوام انقلاب و حتی ایران را داشته باشیم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: متاسفانه در 10 سال گذشته دچار تفرقهای شدیم که موجب تفاوتهای بسیاری شده است، افراد و حتی برخی از روحانیونی که دستی در انقلاب نداشتند در بوجود آمدن این تفرقهها نقش داشتند و کار به اختلاف واقعی کشیده شده است.
هاشمی رفسنجانی ادامه داد: دوران سختی بود و ما شاهد تحریمهای شدیدی بودیم و در شرایطی که نفت در اوج قیمت خود بود، ما نمیدانیم پول آن نفت کجا است و صرف چه اموری شده است؟ آن زمان وضعیتمان را در سطح بینالملل نیز دیدیم.
هاشمی رفسنجانی اظهارداشت: دوباره زمینه وحدت فراهم شده و اکثریت جامعه راه درست را پیدا کردهاند و فهمیدند راه گذشته غلط بوده است و به همان راه درست سابق بازگشتیم؛ اما در این دوران هم همان اقلیتی که در ابتدای انقلاب بودند باز سنگاندازی میکنند؛ هرچند که نهادهای پرقدرت دست به حمایت از آنها میزنند ولی اکثریت مردم از آنها حمایت نمیکنند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه ما پس از جنگ تحمیلی به نقطه تعادلی منطقه تبدیل شده بودیم، گفت: باید با استفاده از تجارب قبلی قدر نعمت کنونی را بدانیم، مردم نسبت به قبل آگاهتر شدهاند و همدلی نسبی میان مردم میتواند ضامن حفظ این نقطه تعادلی کنونی باشد.
آیت الله هاشمی رفسنجانی همچنین به موضوع توافق هستهای اشاره کرد و گفت: ناظران جهانی تصور نمیکردند ایران در برابر 6 کشور که 90 درصد قدرت جهانی را پشت سر خود دارند، بتوانند به موفقیت دست یابند.
وی افزود: در برابر آنها یک تیم مذاکره کننده قرار داشت که حرف حق میزد و حربهای هم پشت سر خود نداشت و این کشورها در برابر این افراد تسلیم شدند.
عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: آنها میگفتند ما میخواهیم از حقمان استفاده کنیم و به آنها گفتند ما در دوران جنگ طعم استفاده از سلاح شیمیایی علیه خود را چشیده ایم اما مقابله به مثل نکردهایم، میتوانستیم بمب اتم بسازیم ولی نساختیم. در این شرایط و با وجود آن که تیمهای مذاکره کننده آنها افرادی بسیار قوی و توانمند بودند، آنها در برابر سخنان ما قانع شدند و دیدند ایران راست میگوید و سندی برای اثبات آن اتهامها علیه ما نداشتند.
هاشمی رفسنجانی اضافه کرد: البته در کنار این سخن حق آنها، واقعیتهای دیگری را هم دیدند و متوجه شدند که انزوای ایران به بحرانیتر شدن وضعیت منطقه میانجامد و این انزوا میتوانست شرایط امروز سوریه را به سایر کشورهای منطقه تسری دهد اما آنها متوجه شدند ایران میتواند با استفاده از تواناییها و امکاناتش نقطه تعادلی برای منطقه باشد.
وی اظهار داشت: آنها دیده بودند ما پس از گرفتن حقمان در سازمان ملل پس از جنگ، آرام به دنبال سازندگی و بازسازی رفتیم و انتقام جو نیستیم. زمانی هم که صدام بحرانهای دیگری را آفرید ما میتوانستیم به گونهای دیگر عمل کنیم اما نکردیم و صلح جویی خودمان را نشان دادیم و پس از یکسال بعد از جنگ توانستیم خصومتهایمان را با کشورهای منطقه رفع کرده و با آنها رفاقت کنیم.
رئیس جمهوری اسبق ایران ادامه داد: امروز همه تحلیل گران جهانی اعتراف کردهاند که مذاکرات هستهای یک پیروزی برای جمهوری اسلامی ایران بود، البته آنها هم ضرر نکردند و چیزی را برای از دست دادن نداشتند، بلکه توانستند شرایطی فراهم کنند تا با دولت قابل اعتمادی در خصوص مسایل منطقهای همکاری داشته باشند.
هاشمی رفسنجانی با اشاره به نقش ایران در منطقه و تحولات آن گفت: حضور ایران در منطقه و در مسایل مربوط به منطقه میتواند کارساز باشد و ما اگر در مذاکرات سوریه و افغانستان نباشیم کار به جایی نمیرسد.
وی همچنین به سفر اخیر رئیس جمهوری به ایتالیا و فرانسه و دستاوردهای این سفر اشاره کرد و افزود: اکنون هم آن اقلیت ابتدای انقلاب فعالیت بسیاری میکنند و همواره مزاحم بوده و هستند؛ آقای روحانی به اروپا رفتهاند و سفرشان آن همه دستاورد داشته است ولی این گروه در حال سمپاشی است و می گویند برجام برای تاریخ نتیجه داشت در حالی که نمیدانند قرارداد چیست.
- دفاع از قراردادهای جدید خرید هواپیما
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: صنعت هوایی ما سالها بود که ما را سرافکنده کرده بود، فرسودگی ناوگان هوایی ما موجب آن همه سقوط و تاخیر برای مردم ما شده بود و هواپیماهای ما را به بسیاری از جاها راه نمیدادند ولی ما در قراردادی درست توانستیم یک ظرفیت جدیدی برای کشور ایجاد کنیم.
هاشمی رفسنجانی گفت: شرق و غرب برای حضور در ایران مسابقه گذاشتهاند و میبینیم که روسیه، چین و هند تا اروپا و آمریکا تمایل دارند با ایران کار کنند و این چیز کمی نیست.
وی افزود: اکنون شرایط مناسبی ایجاد شده است و این کار توسط مردم صورت گرفت چرا که مردم آگاه به پای صندوقهای رای آمدند و دولتی که میتوانست جنگ را به کشور بکشاند را تغییر دادند و دولت عاقل و معتدلی را بر سرکار آوردند.
وی ادامه داد: امیدوارم با نقطه تعادلی که با تلاش دولت و تیم مذاکره کننده هستهای و شخص آقای روحانی و همچنین حمایتهای رهبر معظم انقلاب ایجاد شده است کارها به خوبی پیش برود.